Het uur van de waarheid

Datum: zaterdag, 29 mei, 2021 - 18:00
Locatie: CC De Beuk, Kortemark
Meer info:

Voorstelling waarin we onderzocht hebben wat we allemaal niet weten, hoe we daar iets aan zouden kunnen doen en hoe dat dan toch weer misloopt. In de zoektocht naar de waarheid blijkt de menselijkheid zelf het grootste obstakel, ofschoon waarheid een exclusief menselijk concept is. 

‘Wist ge dat een normaal mens in een normaal gesprek gemiddeld om de tien minuten liegt? Ze zijn daar achter gekomen na een onderzoek waar zeven psychologen, vijf hersenchirurgen en één acteur zeventien jaar mee bezig zijn geweest.’

 

Deelnemende finalist:

Seppe Puype

 

Repliek:

Simon puype

Salon secret

Datum: zaterdag, 29 mei, 2021 - 20:00
Locatie: CC De Beuk, Kortemark
Meer info:

Vijf gelijkgestemde zielen komen in het geheim samen met een nogal ambitieus plan: de wereld veranderen. Want het gaat de verkeerde kant uit met onze maatschappij en zij moéten er iets aan doen. Samen. Elke avond warmen ze zich op aan de steekvlammen van hun ideeën. Elke avond, in een verlaten salon, maken ze elkaars hoofd gek met de wildste plannen, schrijven ze manifesten, voeren ze vurige betogen en roepen ze revoluties uit. Hun verlangen naar daadkracht wordt zo onnoemelijk groot dat ze plots niet meer terug kunnen: het vuur slaat in de pan, de pan vliegt van het vuur, het vuur zit aan de lont, de lont hangt aan het kruitvat.

 

Deelnemende finalisten:

Judith Degryse - Nand Lietaert - Cédric Vanbecelaere - Ward Vanlerberghe - Riet Vuylsteke

 

Psychotic mind

Locatie: CC De Spil, Roeselare - De Komedie
Meer info:

Vanuit haar eigen verleden, dansimprovisaties en tekstfragmenten uit “4.48 - Psychosis” van Sarah Kane creëert Elya deze danstheatervoorstelling.
We dwalen mee rond in het hoofd van een jonge vrouw die de weg is kwijt geraakt. Zij probeert de regie over haar eigen leven, lichaam en geest terug te krijgen maar dit verloopt niet zonder slag of stoot. Ze gaat de confrontatie aan met demonen en herinneringen uit haar verleden die haar ten val proberen te brengen.
Centraal staat een grote rode stopknop als ultieme verlosser. De oplossing voor het intens verdriet. De rots in de branding, haar grootste vijand, haar beste vriend, haar geliefde. Drukt ze of niet?

 

Deelnemende finalist:

Elya Degryse
 

Spel:

Michelle Vanloot & Isabelle Deconinck

 

Dans:

Michelle Vanloot

Zus van

Datum: zaterdag, 21 augustus, 2021 - 15:00
Locatie: CC De Spil, Roeselare - De Komedie
Meer info:

“Zus van” is een poëtische tekst over Ismene, zus van de heldhaftige Antigone. We zien haar in 2 gedaantes; net verbannen na de zelfmoord van haar zus en ontelbare jaren later, nog steeds gekweld door herinneringen en hersenspinsels.
Luister naar haar kant van de meedogenloze mythe.

 

Deelnemende finalist:

Aurelie Lammertyn

 

Spel:

Sofie Haelewijn & Zoë Vereecke

 

Dans:

Femke Dekeerle