Jane Feys
Feys
Jane
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP In het derde leerjaar startte ik met dictielessen, dit kwam door vriendjesdag. Ik heb mijn volledige parcours afgelegd in het filiaal Hooglede, waar ik toen op school zat. Ik kreeg eerst dictielessen van Siska Viaene en later van Angelo Vercamp, Astrid Sercu en Greet Samyn. Dictielessen evolueerden naar drama en voordracht. Ik kreeg les van Greet Samyn, Pascale Petralia, Stephanie Caset en Angelo Vercamp. Deze leerkrachten hebben mij allemaal gesteund doorheen mijn parcours aan STAP. Ik heb twee jaar voordracht gevolgd bij Angelo Vercamp, deze lessen hebben bij ontplooit als persoon en als toneelspeelster. Ik kreeg drama van Greet Samyn, later van Pascale en ook van Stephanie Caset. Toen het vak dramalab erbij kwam, kreeg ik les van Karolien Verscheure. Nu in mijn laatste jaar volg ik speltheater bij Angelo Vercamp en dramalab bij Karolien Verscheure.
Wat houdt een opleiding Woord precies in? STAP betekent voor mij een ontspanningsmoment en een leerproces. Je leert er jezelf zijn en voor een publiek iets voorstellen, je leert je spreekangst te overwinnen. In de dictielessen leer onder andere hoe je correct AN spreekt. Ik heb er geleerd hoe je onopvallend kan overschakelen tussen AN en dialect. Je kan er op een creatieve manier met een tekst omgaan en voorstellen aan het publiek. Woord volgen is een verrijking in je ontwikkeling en in je leven, ik raad het iedereen aan!
Wat betekent de academie voor jou? Voor mij betekende STAP zeer veel. Ik ben in de academie gerold door vriendjesdag en het was mijn enige hobby. Ik heb leren mooi en verzorgd spreken en op een creatieve manier op scène staan. De lessen woord zijn een belangrijk onderdeel geweest in mijn groeiproces van 9 jaar aan de academie te Hooglede.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Tijdens mijn parcours in STAP heb ik fantastische leerkrachten gehad. Vanwege Greet Samyn sta ik met hart en ziel op scène. Ze hielp je altijd beter presteren en ging liefdevol met haar leerlingen om. Ik heb heel veel te danken aan haar en ging altijd dolgraag naar haar lessen. Ik vond het verschrikkelijk wanneer ze geen les meer gaf aan ons, ik wil Greet bedanken voor de zeer mooie jaren dat ze les gaf aan ons. Natuurlijk zijn al mijn andere leerkrachten een meerwaarde geweest in mijn parcours en wil ik ze allemaal bedanken. Angelo Vercamp heeft mij heel veel bijgeleerd over toneel en hoe je voor een publiek moet staan. Bedankt aan Siska Viaene, Angelo Vercamp, Astrid Sercu, Greet Samyn, Pascale Petralia, Stephanie Caset en Karolien Verscheure.
Maakte je vrienden in de academie? Ik heb zeker goeie vrienden gemaakt in de academie. Ik heb mensen ontmoet die ik anders nooit zou hebben leren kennen. Sommige zijn vrienden voor het leven!
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik ben denk ik niet van plan om verder te studeren in woord. Ik zou later wel graag in een toneelvereniging zitten want mijn liefde voor toneel blijft groeien.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik miste vooral op scène staan en me uitleven. In het vak dramalab miste ik het de voorstellingen bekijken in een cultuurcentrum, online is dit anders. Verder mis ik het samenspelen in groep, ik verlang hier terug naar!
Neemt deel aan: 
Operatie hu?!