Robbe Dhulster
Dhulster
Robbe
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP "Mijn parcours bij STAP begon in het jaar 2009 op 11 jarige leeftijd, nadat mijn mama me had ingeschreven voor het laatste jaar woord voor de lagere school. Aanvankelijk wilde ik me eigenlijk niet laten inschrijven omdat ik dacht dat de lessen te geforceerd en te ""schools"" zouden zijn, maar gelukkig was niets minder waar, na de eerst les zat ik als het ware op een wolkje en keek ik week na week uit naar de volgende les. Al snel kwam de eerste graad van het middelbaar er aan met de lessen voordracht en drama. Drama was hierbij mijn favoriet, maar na enige tijd kwam de finesse en de kunst van voordracht steeds meer tot uiting. Afsluiten deden we met toneel en voordracht in de laatste graad van het middelbaar. Onder leiding van de fantastische Veerle Holsteyns brachten we keer voor keer ontroerende, grappige en leuke stukken waar ik op de dag van vandaag nog met veel plezier aan terugdenk. Nu staan we opnieuw voor een afstudeerjaar, opnieuw een afscheid, maar hopelijk ook het begin van iets moois voor de toekomst !"
Wat houdt een opleiding Woord precies in? "Denk bij woord en voordracht niet meteen aan school, want dat kan je misschien doen twijfelen. In de richting woord kun je jezelf volledig kwijt. Kruip in een rol die je altijd al hebt willen spelen, of uit je emoties aan de hand van een beklijvende tekst. Voor mij persoonlijk heeft de richting woord me vooral op vlak van taalkunde, uitspraak en assertiviteit heel veel bijgebracht. Ook kon ik mijn (rijkgevulde) fantasie de vrij loop laten gaan. Ooit al een zotte droom gehad ? Wel, op de planken kun je die droom waarmaken !"
Wat betekent de academie voor jou? "STAP heeft eigenlijk best wel een grote betekenis voor mij. Het was de eerst stap in het ontdekken van mezelf, en het heeft me dan ook de kans gegeven om mezelf 100% te tonen wie ik ben en wat ik goed kan, namelijk: spelen, spelen en nog eens spelen. Met compagnie K werd dit nog uitgebreider en kon ik als afgestudeerde nog eens met z'n allen op de planken staan, zalig ! "
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? "Beste leerkracht(en), Geachte Benedictus en Liefste Veerleken Men vraagt hier nu aan ons om ons woord-traject bij STAP Kortemark in enkele zinnen te omschrijven. Wel om te beginnen zullen enkele zinnen helaas te weinig zijn om dit in alle geuren en kleuren te kunnen uitleggen. Het waren namelijk knotsgekke, avontuurlijke en gigantisch leuke momenten. Jullie openden onze ogen en lieten ons de wondere wereld van het spel en het woord zien, je boetseerden ons tot spelertjes op basis van onze eigen sterktes. Soms moest er kordaat opgetreden worden (voornamelijk bij de andere groepen ;) ) Maar gelukkig waren er ook momenten voor ontspanning, en zorgden versgebakken pannenkoeken voor rust en warmte in de groep. Ik wil je alvast van uit de grond van mijn hart bedanken voor al die leuke, inspirerende en boeiende momenten ! Ik geef ze alvast een speciaal plaatsje in mijn herinneringenkast. "
Maakte je vrienden in de academie? Ja, vrienden voor het leven !
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? "Dat is momenteel nog een groot vraagteken ! Maar ik hoop dat we samen met onze groep achter dit fijne avontuur nog even samen verder kunnen en misschien onder de vorm van een andere naam, leuk theater kunnen blijven maken. "
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? "De energie die een bomvolle zaal uitstraalt ! Dat is gewoonweg niet te omschrijven en dat geeft jezelf als speler zo gigantisch veel spelenergie, waardoor je enkel nog meer wilt spelen. Ik hoop dat we binnenkort weer met z'n allen mogen groepsknuffelen en gigantisch zalen tot de nok mogen vullen. "
Neemt deel aan: 
Gen Z