Janne Debrauwer
Debrauwer
Janne
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP "Ik startte mijn parcours toen ik in het 3e leerjaar zat. Na enkele jaren dictie te volgen bij Benedikte Crombez, was het tijd om door te stromen naar de 2e graad. Voordracht volgde ik met veel plezier bij Lore Dehouck en voor mijn dramalessen kon ik terecht bij Gino Debeyne om al mijn improvisatie-skills te ontwikkelen. Daarna gingen deze dramalessen over in lessen toneel, nog steeds bij Gino. Daarnaast zag ik Gino nu nog een extra uurtje in de week: op zaterdagvoormiddag stond ik in STAP voor mijn lessen repertoire. Hoewel er na dat ene jaar gewoon een vervolg kwam op deze lessen, veranderden deze 2 plots van naam: toneel werd speltheater en repertoire werd dramalab. Hoewel deze nieuwe regeling een beetje onvertrouwd aanvoelde, bleven de lessen van Gino steeds vertrouwd en leerrijk. Na dit moeilijke jaar ben ik blij met hoe hij zijn lessen heeft aangepakt en ben ik volledig klaar om met hem en mijn toneelvrienden af te studeren!"
Wat houdt een opleiding Woord precies in? Je weet het nu nog niet, maar het spelplezier neemt alleen maar toe!
Wat betekent de academie voor jou? STAP heeft ervoor gezorgd dat ik mij op verschillende vlakken verder kon ontwikkelen. Ik kan met zekerheid zeggen dat mijn opleiding woord verrijkend was.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Ik wil alle leerkrachten bedanken voor de verschillende invalshoeken ze mij gegeven hebben, waardoor ik, door middel van trial-and-error, kon ontdekken wat mij al dan niet ligt als toneelspeelster.
Maakte je vrienden in de academie? Ik hoop dat ik met mijn vrienden die ik hier heb leren kennen nog af en toe eens ééntje kan gaan drinken :)
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik verlang om nog eens met een hele groep het podium te beklimmen, in plaats van daar alleen te staan.
Neemt deel aan: 
Zot van glas