Leonie Demey
Demey
Leonie
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Toen ik in het 3de leerjaar zat, startte ik in de dictie bij Lore Vanhoeck, het jaar erop kwam ik bij Maaike terecht. De laatste twee jaren van het lager onderwijs leerde ik alle kneepjes van het performen bij Shirley in de groep. Hierna volgde ik drama bij Carine Cobbe en voordracht bij Bénédicte Crombez. Bij beiden heb ik veel geleerd en heb ik me geamuseerd, waardoor de keuze tussen speltheater en verteltheater het jaar erop heel moeilijk werd. Ik besloot ze allebei voort te doen bij Siska en Martine. Deze twee leerkrachten hebben me heel veel bijgeleerd en maakten de lessen telkens opnieuw weer heel leuk. Uiteindelijk werd het me toch een beetje teveel waardoor ik met spijt in het hart verteltheater liet vallen net voor mijn laatste jaar. Ik studeer dit jaar af in speltheater.
Wat houdt een opleiding Woord precies in? Het is absoluut iets waardoor je sterker in het leven staat, vind ik. Wanneer ik spreekbeurten moet geven voor de klas, merk ik dat ik de goeie punten vooral te danken heb aan mijn opleiding Woord. Het zorgt ervoor dat ik niet met schrik voor de klas iets sta te vertellen.
Wat betekent de academie voor jou? Stap is voor mij een plaats waar je even buiten de werkelijkheid kan treden. Ik kon hier altijd mijn enthousiaste zelve zijn. Hier doet zot zijn ook zeker geen zeer ;))
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Elke leerkracht had telkens een andere manier van werken waardoor toneelspelen bij iedere nieuwe leerkracht een nieuwe beleving werd. Zo denk ik maar aan Karolien en Siska die een aanstekelijk enthousiasme hebben en Martine die telkens boordevol energie zit om erin te vliegen.
Maakte je vrienden in de academie? Zeker! Ik heb nu veel vrienden die ik nooit zou gekend hebben zonder STAP. De lessen vonden vanaf het middelbaar altijd plaats in groepjes van vier/vijf waardoor je naast deze kerngroep (van goeie vrienden) niet vaak nieuwe mensen leerde kennen. In Dramalab kwam ik in een grotere groep terecht waar ik veel nieuwe mensen leerde kennen.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik ben niet van plan om verder te studeren in een toneelrichting, maar ik zal mijn ervaring zeker en vast nog vaak kunnen gebruiken. Zo denk ik aan Speelpleinwerking en KSA waarbij dit zeker een bonuspunt is.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik mis de groepsscènes, deze gaan vaak wel eens gepaard met lachmomenten. Dit jaar hebben we bijna nooit met meer dan twee op scène gestaan, wat ik wel jammer vind.
Neemt deel aan: 
Alba