Maarten Van de Vijver
Van De Vijver
Maarten
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Ik startte bij Siska Viaene en koos dan om verteltheater en speltheater te volgen. Toen het een beetje veel begon te worden heb ik met pijn in het hart gekozen om te stoppen met verteltheater en alles in te zetten op speltheater.
Wat houdt een opleiding Woord precies in? Oefen regelmatig thuis, leer tijdig je tekst van buiten zodat je tijdens de lessen je kan focussen op de manier hoe je de tekst brengt.
Wat betekent de academie voor jou? Door STAP heb ik wat van mijn talenten leren kennen en daar ben ik zeker dankbaar voor.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? "Ik wil zeker Siska Viaene bedanken om mij zeer goed bij te sturen in alles wat beter kan maar ook om er altijd te zijn voor mij persoonlijk. Ik wil ook Martine Geerinckx bedanken om mijn voorkomen op een podium bij te sturen. Ik bedank ook Tom Ternest voor alles wat hij gedaan heeft om ons toneel zo goed mogelijk te begeleiden in deze moeilijke tijd. Gino Debeyne, ik zou ook u zeer graag bedanken voor alle fantastische gesprekken die we tijdens dramalab hebben gehad en om telkens met dezelfde interesse te luisteren naar wat ik en de andere leerlingen te vertellen hebben."
Maakte je vrienden in de academie? Ik maakte zeker vrienden in STAP, waarvan ik zeker ben dat er een aantal nog lang vrienden zullen blijven.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik zal niet verder studeren in een richting met toneel maar zal wel blijven kijken of ik kan meedoen in een toneel of tv-programma als dat mogelijk is.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik mis het meest om samen met iemand te kunnen spelen en te spelen met dicht en ver en om in te spelen op de reacties van de medespeler, dat was nu heel wat moeilijker.
Neemt deel aan: 
De Jossen, De Sequel