Jasmijn Heirbaut
Heirbaut
Jasmijn
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Mijn woordparcours is gestart toen ik 11 jaar was met mijn eerste les dictie in Hooglede. Daar kreeg ik les van Angelo Vercamp en Astrid Sercu. Ik leerde er juist articuleren en goed de ruimte te gebruiken op een podium. Daarna kreeg ik woord van Greet Samyn tot mijn 15 jaar. Vanaf het vierde middelbaar ging ik naar de academie in Roeselare. Ik kreeg toen 3 jaar dramalab van Karolien Verscheure en volgde de optie speltheater bij Pascale Petralia, Martine Geerinckx en Tom Ternest.
Wat houdt een opleiding Woord precies in? De opleiding "Woord" zorgt dat je eens een andere kijk hebt naar jezelf toe. Het leert je niet alleen om je in te leven in een personage of mooi te praten, maar je leert ook een deel van jezelf kennen door de emoties die je hebt meegemaakt te verwerken in een personage. Door toneel ben ik ook een stuk zelfzekerder geworden omdat je altijd een stapje verder gaat. Je stapt altijd een beetje meer uit je comfortzone en leert je grenzen verleggen. Woord leert je ook om je in te leven in een rol en om samen te werken met anderen om een mooi toneelstuk te maken.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Mijn bijzonder parcours in STAP is natuurlijk te danken aan de fantastische leerkrachten die ik heb gehad. Greet Samyn was een leerkracht die zorgde dat ik verliefd werd op toneelspelen. Ze was iemand die heel oprecht en liefdevol omging met haar leerlingen. Ik ging altijd dolgraag naar haar lessen en leerde dan ook telkens veel bij. Ik wil haar graag bedanken voor de jaren waarin ik les van haar kreeg. Ik wil ook zeker de andere leerkrachten bedanken die mijn parcours volledig en geweldig hebben gemaakt. Een dikke dankjewel aan Angelo Vercamp, Astrid Sercu, Greet Samyn, Karolien Verscheure, Pascale Petralia, Stephanie Caset, Martine Geerinckx en Tom Ternest.
Maakte je vrienden in de academie? STAP was een plaats waar je mensen leerde kennen die dezelfde interesses hebben als jou. Al deze mensen zal ik nooit vergeten en sommige blijven zelf vrienden voor het leven.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Later zal ik waarschijnlijk geen richting in de podiumkunsten meer kiezen, maar toneelspelen zal altijd in mij blijven zitten . Het is een deeltje geworden van mezelf dat ik nooit zal kunnen loslaten.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? De band met andere leerlingen en eens op een podium staan voor publiek zijn zaken die ik het meeste mis. Samen naar een toneelstuk gaan kijken was ook niet meer mogelijk. Achter je computer zitten zonder wat interactie en wat nabespreking achteraf is natuurlijk niet hetzelfde.
Neemt deel aan: 
De Jossen, De Sequel