Janne devriendt
Devriendt
Janne
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Ik startte de opleiding woord op negenjarige leeftijd in de academie in Gits bij Benedikte Crombez. In het middelbaar kreeg ik les woord van onder andere Astrid Sercu, Angelo Vercamp en Greet Samyn in de academie in Hooglede. De laatste 3 jaar kreeg ik ook les dramalab van Karolien Verscheure en toneelles van Martine Geerinckx in de hoofdschool in Roeselare.
Wat houdt een opleiding Woord precies in? Ik keek altijd uit naar de lessen woord omdat het een soort uitlaatklep was tijdens de schoolweek. Door de lessen woord ben ik veel spontaner geworden en heb ik geleerd om te durven spreken in een groep. Ik vind het een vorming voor mezelf op persoonlijk vlak. Het is zeker en vast een verrijking.
Wat betekent de academie voor jou? Dankzij STAP heb ik de kans gekregen om de vorming 'woord' te ontdekken: articulatie, improvisatie, toneelanalyse, toneelstukken bezichtigen, toonmomenten,... Ik heb mogen proeven van verschillende culturele momenten.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Doorheen mijn carrière woord heb ik verschillende leerkrachten gehad. Elke leerkracht had zijn eigenheid. Ik leerde op vele vlakken bij. Ik werd goed begeleid en mocht altijd mezelf zijn. Ik voelde dat ze in mij geloofden. Dankjewel hiervoor!
Maakte je vrienden in de academie? In de academie heb ik zeker vrienden gemaakt. In Gits en Hooglede kende ik al veel mensen, maar toen ik naar Roeselare ging, kende ik nog bijna niemand. Nu kom ik heel goed overeen met alle mensen in mijn groep.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? De interesse voor toneelstukken is door de opleiding 'woord' sterk gegroeid. Ik ben er zeker van dat deze interesse zal blijven. Ik vrees wel dat ik geen verdere opleiding meer zal volgen omwille van mijn verdere studie kinesitherapie. Ik hoop wel dat ik eens de kans krijg om eventueel een rol(letje) te mogen spelen in een amauteurgezelschap. Wie weet...
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Wat ik het meeste miste was het gaan kijken naar toneelstukken. Ik keek daar steeds naar uit. Ook het niet kunnen samen toneelspelen met de hele groep heb ik gemist in deze coronatijden.
Neemt deel aan: 
De Jossen, De Sequel