Ulrike Coghe
Coghe
Ulrike
Studierichting 
Muziek
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Ik startte op mijn 6 jaar ongeveer met muziekinitatie. Na deze 2 jaren begon ik met notenleer bij Ilse landuyt en dictie bij Siska Viaene. In mijn eerste jaar notenleer startte ik al direct met pianolessen bij Ellen Lampo. Bij haar volgde ik 1 jaar piano. Na dat jaar startte mijn pianolessen bij Brecht Degryse. Na de lessen notenleer startte ik met AMC. Naast mijn pianolessen kwamen de lessen samenspel erbij. Deze volg ik momenteel bij Luc Neirynck. Naast mijn muziekopleiding ging ik ook verder met mijn opleiding woord. Na de dictie kwamen de lessen voordracht en drama. Mijn lessen voordracht die dan later verteltheater werden heb ik gekregen door Greet Samyn. Toen Greet stopte kreeg ik mijn laatste jaar door Angelo Vercamp. Verteltheater heb ik dan stop gezet omdat dit niet meer te combineren viel, maar ik heb wel verder gedaan met speltheater. Eerst was er in de plaats van speltheater, drama dat we moesten volgen deze kreeg ik van Angelo en heel af en toe van Astrid Sercu. Na de jaren van drama begon het speltheater samen met Pascale Petralia. Toen Pascale stopte kreeg ik nog de rest van het jaar les van Stephanie Caset. Na dat jaar heeft Angelo Vercamp deze lessen overgenomen, waardoor ik nu afstudeer bij hem in speltheater. Naast deze lessen in de opleiding woord zijn er natuurlijk ook nog de laatste 3 jaar de les dramalab bij gekomen van Karolien Verscheure.
Waarom koos je voor jouw instrument? Ik heb denk ik voor het instrument gekozen omdat dit instrument 1 van de bekendste was op dat moment voor mij. Ook in mijn familie werd er piano gespeeld vroeger of waren er mensen bezig met hun opleiding. Zelf dacht ik op het moment om de keuze te maken dat dit een gemakkelijk instrument. Dit is ondertussen al verandert deze mening.
Wat houdt een opleiding Woord precies in? Ik zou zeggen dat het laat je open bloeien. Het laat je zijn wie je wilt zijn. Het is niet juist of fout, maar het is hoe jij het maakt, hoe jij je personage of een tekst wilt overbrengen. Het brengt ontspanning in je leven en je verlegt grenzen zonder dat je het zelf weet.
Wat betekent de academie voor jou? Het heeft me laten openbloeien, me laten zijn wie ik ben en voor een deel gemaakt tot de persoon dat ik nu ben. Het heeft me grenzen doen verleggen dat zonder mijn opleiding ging gedaan hebben, maar het meest van al heeft het ook hele mooie herinneringen gebracht en ervaring dat ik nooit zal vergeten.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Al de leerkrachten dat ik heb of heb gehad, stonden keer op keer klaar voor iedereen te helpen en om nieuwe dingen aan te leren. Ook toen ik stond te twijfelen of ik wel ging door doen met bepaalde opleiding, hebben de leerkrachten me opnieuw gemotiveerd waar ik heel dankbaar voor ben. Daarnaast wil ik dan voor muziek heel speciaal Ilse Landuyt en Brecht Degryse bedanken, want zonder hun geduld en hun support ging ik nooit staan waar ik nu sta met mijn piano. Ze hebben blijven geloven in mij waardoor ik ze heel erg dankbaar voor ben. Voor alle leerkrachten van opleiding woord, dank u wel om in mij te geloven, om mij keer op keer lessen te geven waar ik naar uit keek. Om mij te nemen hoe ik was. Ze hebben mij allemaal angsten doen overwinnen, zaken laten spelen waar ik van ik dacht dat ik het niet kon. Ze brachten mij keer op keer tot waar ik nu sta. Dank u wel hiervoor.
Maakte je vrienden in de academie? Ik vind van wel, je voelt dat je iets gemeenschappelijk deelt, een soort liefde naar een instrument toe bijvoorbeeld. Ik denk dat dit al een hele grote band schept.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Voorlopig heb ik nog geen plannen om iets verder te doen met mijn opleidingen. Ik hoop dat ik nog verder piano zal spelen, dat er hier nog tijd voor vrij is. En vooral voor toneel dan zie ik wel wat er op mij afkomt.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Het samenspelen, het samen zijn in groep, samen de lessen volgen. Dit zijn de dingen dat ik vooral mis nu in deze tijd, maar ook samen eens naar een toneel gaan kijken voor dramalab. Dit zijn momenten om naar uit te kijken, ervaringen/ herinneringen om te delen met elkaar wat op dit moment wat minder kan.
Neemt deel aan: 
Avondconcert 10 mei 21