Nand Lietaert
Lietaert
Nand
Studierichting 
Muziek
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Ik startte op 6-jarige leeftijd in de richting gitaar bij Bert Lietaert en volgde dus ook notenleer bij Ilse Landuyt. Een jaar later besloot ik om me ook aan te sluiten bij de woord-klas van Ann Vanderper. Bij de overgang naar de middelbare graad, kwamen er heel wat vakken bij: ik leerde in groep musiceren in Tocando, teksten voordragen bij Benedicte Crombez in het vak voordracht en improviseren bij Karolien Verscheure in de lessen drama. In de hogere graad werden de muziekstukken steeds uitdagender en vloeiden drama en voordracht over in toneel en performance waar we echte toneelstukken speelden en zelf dingen leerden creëren. Beide vakken volgde ik bij Veerle Holsteyns. Verder volgde ik ook enkele jaren klein ensemble bij Jan Wouters waar ik als deel van een gitaarkwartet geweldige concerten heb mogen spelen zoals voor het Davidsfonds en op het Laureatenconcert. Ten slotte begon ik dit jaar met saxofoon als tweede instrument bij Thijs Vanmarcke.
Waarom koos je voor jouw instrument? Ik kreeg al gitaarles van mijn papa toen ik nog niet eens noten kon lezen. Vandaag de dag, nu ik al wat beter noten lees, ga ik nog steeds elke week naar papa's les in de academie.
Wat houdt een opleiding Woord precies in? De lessen Woord zijn in de eerste plaats altijd leuk, er wordt veel gelachen en er is een toffe sfeer. Verder leer je op een vlotte manier een tekst voordragen en levendig vertellen. Bij presentaties op school is het soms verbluffend hoe gemakkelijk je de leerlingen Woord kan scheiden van de rest.
Wat betekent de academie voor jou? Het grootste deel van mijn naschoolse activiteiten vond en vindt plaats in STAP, ik heb er vele uren doorgebracht en niet zonder resultaat. Doordat ik er goed gitaar leerde spelen, kon ik meespelen met de schoolband van het MMI. Daar leerde ik fantastische mensen kennen, een paar jaar later vroeg één van hen of ik mee wou spelen in zijn band: Messed Up Universe en met deze groep heb ik al fantastische momenten beleefd.
Maakte je vrienden in de academie? Ja, ik denk dat een loopbaan in de academie altijd vrienden voor het leven oplevert.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Op muzikaal vlak zou ik graag de richting creërend muzikant volgen en mijn opleiding saxofoon voortzetten. Ook voor Woord hoop ik dat dit nog niet mijn laatste jaar was.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Het meest van al mis ik de optredens, zowel binnen het kader van de academie als met mijn band.
Neemt deel aan: 
Avondconcert 8 mei 21