Luna Vandenhouwe
Vandenhouwe
Luna
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP ik zat in het derde leerjaar (8-9 jaar ) toen ik startte in STAP. Dat begon zoals bij iedereen met AMV, die ik kreeg van Tom Dejonckheere. Datzelfde jaar mocht ik direct starten met een instrument omdat er nog bepaalde plaatsen vrij waren. De jaren daarna kreeg ik naast mijn instrumentles AMV ( van Lies Six en Marianne Deboutte ). Toen ik 11 jaar was zat ik ook in het kinderorkest. Na mijn AMV volgden 3 jaar AMC, die ik kreeg van Hilde Dumoulin. Ik kreeg naast die lessen en celloles ook ensemble, die eerst werden geleid door Hilde Rosseel en daarna door Jan Wouters. Toen ik 16 was stopte ik daarmee en had enkel nog het orkest en celloles.
Waarom koos je voor jouw instrument? Toen ik 8 jaar was maakten we met de school een bezoek in de muziekschool en cello werd voorgesteld. Ik vond het een heel mooi instrument, maar viool vond ik ook wel iets hebben. Toen ik een brief kreeg met de vraag of ik eerder een instrument wou bespelen en zag dat cello in die lijst stond, was de twijfel plots weg en ging ik voor cello.
Wat betekent de academie voor jou? STAP is voor mij de plek waar ik de meeste tijd van mijn jeugd met plezier heb doorgebracht en waar ik mijn interesses verder heb ontwikkeld en verbeterd. De tijd die ik daar heb gespendeerd zal ik altijd met veel plezier naar terugkijken.
Maakte je vrienden in de academie? Zeker, zowel in mijn instrumentlessen als in lessen zoals AMC en AMV.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik mis vooral het orkest. Dat was een zalig gevoel als we met de blazers en slagwerk speelden. En wanneer we een optreden hadden was het onbeschrijfelijk.
Neemt deel aan: 
Avondconcert 8 mei 21