Jente Kesteloot
Kesteloot
Jente
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Ik begon mijn muziekcarrière met 2 jaar initiatie. Na die 2 jaar was het tijd voor de notenleer bij Marian Deboutte en klarinetles bij Hilde Balcaen. In het derde jaar notenleer had ik Carine Vercaigne en het jaar daarna weer Marian. Vervolgens volgde ik 3 jaar AMC bij Tom en starte ik in het samenspel bij Geert Deforche. Dit jaar speelde ik ook mee in het symfonisch orkest met de blazers van STAP onder begeleiding van Koen Coppé.
Waarom koos je voor jouw instrument? Om eerlijk te zijn wist ik totaal niet welke muziekinstrumenten er bestonden en koos ik ervoor om hetzelfde te spelen als mijn mama, klarinet dus.
Wat betekent de academie voor jou? In STAP heb ik veel bijgeleerd. Zonder de lessen die ik er volgde zou ik nu niet zijn waar ik ben.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Zonder mijn leerkracht van klarinet, Hilde Balcaen, zou ik niet zo goed zijn zoals ik ben. Ze wist me steeds te motiveren om te blijven spelen en gaf me steeds leukere en moeilijkere stukken waardoor ik steeds meer zin kreeg om te oefenen. Zij wist beter dan mij wat ik wel en niet aankon, en daar ben ik haar dankbaar voor.
Maakte je vrienden in de academie? Ja
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Na de muziekschool zal ik zeker blijven spelen. Dit in de Koninkelijke harmonie Sint-Cecilia Rumbeke en in De Verenigde Vrienden in Staden waar ik lid van ben.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Het samen spelen in de harmonie met mijn vrienden is toch wel iets dat ik echt mis. Ik hoop dat dit weer snel mag door gaan zodat ik hen weer kan zien en samen nieuwe stukken inoefenen.
Neemt deel aan: 
Middagconcert 8 mei 21