Lore Wallays
Wallays
Lore
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Ik startte mijn STAP avontuur op 8-jarige leeftijd en koos ervoor om klarinet te spelen. Er was een nieuwe regel sinds mijn jaar dat je al vanaf je eerste jaar notenleer je instrument kon bespelen en dat vond ik echt leuk. Ik volgde ook dictie bij Juf Shirley van het 3e tot het 6e leerjaar. Voor klarinet krijg ik reeds vanaf het begin les van Katrien Noël. Ze is echt een goede leerkracht. Ze helpt je gedurende je proces langzaam maar zeker uitgroeien tot een echte artiest. Ze is er ook altijd voor een babbeltje voor of na de les en helpt bijsturen waar nodig. Voor AMV had ik verschillende leerkrachten waaronder Tom Dejonckheere, Bernard, Trees en Tine. Voor AMC kreeg ik les van Hilde Dumoulin. Samenspel volgde ik eerst bij Veronique Coene en nu bij Frederik Leroy. Naast de muziek die ik al speelde vertoefde ik ook bij de plaatselijke harmonie St. Cecilia te Ledegem, het jeugdmuziek Sonore en het trommelkorps STYX in Ledegem. Allemaal te danken aan mijn keuze om voor een instrument te kiezen in het 3e leerjaar.
Waarom koos je voor jouw instrument? Mijn broer en zussen zaten reeds in de harmonie en van kleins af aan had ik al een oog voor de klarinetten die er sterk vertegenwoordigd zijn. Ik vond het een mooie zachte klank en daarbovenop kon je heel wat techniek verrichten met de klarinet. Vandaar mijn keuze.
Wat betekent de academie voor jou? Idem parcours, STAP heeft er onrechtstreeks voor gezorgd dat ik in de plaatselijke harmonie kon gaan en dat leverde reeds heel wat plezier, speelgenot en vrienden.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Met Katrien Noël als leerkracht klarinet ben ik écht met mijn 'gat in de boter' gevallen. Zowel in als naast de lessen een topper.
Maakte je vrienden in de academie? STAP heeft er onrechtstreeks voor gezorgd dat ik in de plaatselijke harmonie kon gaan en dat leverde reeds heel wat plezier, speelgenot en vrienden. Bovendien hebben zij ook allemaal aan STAP gestudeerd voor hun instrument
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik zal zeker blijven spelen in de plaatselijke harmonie, verder weet ik nog niet echt veel.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Zeker weten het optreden voor publiek. Dat is toch wel echt anders dan voor een lege zaal.
Neemt deel aan: 
Middagconcert 8 mei 21