Arne Raçon
Raçon
Arne
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Alles begon bij mijn eerste les initiatie muziek. Vanaf toen wist ik dat muziek een deel van mijn leven moest worden. Ik volgde notenleer te Kortemark, bij een toch heel aangename leerkracht, met name Ilse Landuyt. Ik begon in het tweede jaar mijn piano-'carrière' bij mevrouw Annemie. Enkele jaren later kwam ik bij Ellen Lampo terecht, ook zo'n topper. Naast Piano en notenleer, volgde ik ook AMC en samenspel. Nu zit het er op, na iets meer dan 10 jaren... Toch wel een prachtige betekenis, me dunkt.
Waarom koos je voor jouw instrument? Piano leek mij een instrument waarop ik alle mogelijkheden van de wereld had. De klanken, de toetsen, het raakte meteen! Het idee om een eigen piano in huis te hebben, was en is fantastisch. Ik twijfelde geen seconde bij mijn beslissing. De piano nam mijn interesse!
Wat betekent de academie voor jou? Ik STAP een beetje als een bedrijfje diamantenslijpers. Elk jaar komen er honderden ruwe diamanten binnen, de één wat groter dan de ander, de één wat ruwer dan de ander. Met als doel, die ruwe diamanten te slijpen tot mooie, gladde en fonkelende diamantjes. Met ieder uniek profiel, weten ze wel wat te doen. STAP is een warme en open plaats, waar je talloze vrienden leert kennen. Ik herinner mij nog: de uitstappen, de workshops en de grote optredens. STAP zorgt voor herinneringen voor het leven!
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Elke leerkracht die ik tegemoet kwam op mijn pad, was fantastisch. Allemaal erg gemotiveerd, motiverend, inventief, vriendelijk, warm en ik kan zo doorgaan... Ik haalde talloze herinneringen mee van hen, waaronder zelfs enkele levenslessen!
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik zal alle bagage meenemen die ik meekreeg. Met plezier kruip ik hier en daar eens achter de piano. Ik hoop nog veel kennis en ervaring op te doen, we zien wel hoe dat verloopt...
Neemt deel aan: 
Aperitiefconcert 8 mei 21