Laurence De Clercq
De Clercq
Laurence
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Toen ik 3 was ben ik met vioolinitiatie gestart bij juffrouw Mieke Demeurisse en ben ik ook dansinitiatie gestart. Het dansen heb ik niet lang gedaan maar ik heb wel 6 jaar viool gespeeld. En dan besefte dat ik het meer voor mijn papa en juffrouw Mieke deed dan voor mezelf. Dus ben ik dan zang gestart toen ik 11 was in de richting Pop en Jazz bij juffrouw Jihye Lee waar ik vandaag nog steeds les van heb. Ik heb dus mijn AMC in klassiek afgelegd ook al zat ik in Pop en Jazz. Ik heb een geweldige juffrouw, er bestaat geen betere ik de wereld. Ik heb meegedaan aan Jonge Leeuwen en Band of Brothers en heb zelf voor Prins Laurent mogen zingen. Mijn ander vak, ensemble verdient ook een pluim. Samen spelen in groep begeleid onder andere door Stefaan Debevere en Wouter Haest gaf mij een energetische start voor het weekend. Heel jammer dat het laatste jaar met juffrouw Melissa Vanderveken door covid in het water viel. Ik zal voor eeuwig mijn jaren aan de muziekschool koesteren.
Waarom koos je voor jouw instrument? Ik koos voor zang omdat ik altijd aan het zingen was.
Wat betekent de academie voor jou? Mijn leven zou niet hetzelfde eruitzien zonder STAP. Het is een verrijkende ervaring die mij heeft doen openbloeien. Ik heb hierdoor meer zelfvertrouwen gekregen. Ik heb mijn talent leren ontwikkelen en heb er de mooiste vriendschappen gekregen. Ik heb geleerd dat er op vriendschap geen leeftijd staat.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Jihye is een van mijn beste vrienden. Ze is ongelofelijk in mensen hun talent naar boven brengen. Ze is een prachtmens. Ik heb een leuke anekdote. In 2020 werd ik 19 en toen ik haar vertelde dat het mijn verjaardag was en zei hoe oud ik was geworden wou ze maar niet geloven dat ik al zo oud was. In haar ogen was ik nog steeds 12 jaar oud. Ik ben de leerling die nu al het langste bij haar les heeft. Ik zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten. Het moeilijkste van dit jaar is geen knuffel meer mogen geven aan haar.
Maakte je vrienden in de academie? Vrienden van alle leeftijden. Bijvoorbeeld mijn goede vriend Edgar Ameel een senior met slecht oogzicht waarmee ik nog maandelijks e-mails stuur. Of de bende van het ensemble waarvan ik met sommige al meer dan 6 jaar les tezamen heb.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik zou het liefst nog 3 jaar doordoen.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik mis gewoon met vrienden iets doen. Ik mis de les ensemble.
Neemt deel aan: 
Avondconcert 5 mei 21