Faye Gentier
Gentier
Faye
Studierichting 
Muziek
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP In het eerste leerjaar startte ik met muziek en dansinitiatie. Daarna wou ik zodra het kon ook in de wereld van de vertelkunst stappen. Zo startte ik in het derde leerjaar met dictie, en kon ik overstappen van de inititatiejaren muziek naar viool en notenleer. Daarna heb ik besloten beide parcours volledig verder te zetten, en zo heb ik ondertussen 10 jaar viool achter de rug en volg ik sinds het middelbaar de beide opties van woord, namelijk vertel- en speltheater.
Waarom koos je voor jouw instrument? Dat is nog een grappig verhaal. Ik was vroeger grote fan van kabouter plop, en nadat ik de film "Plop en de viool" had gezien, wou ik dat ook kunnen. Na even geoefend te hebben op een speelgoedviool tot ik oud genoeg was om naar de muziekschool te komen, was de instrumentkeuze dan ook snel gemaakt.
Wat houdt een opleiding Woord precies in? Een opleiding woord zorgt als eerste zeker voor meer zelfvertrouwen wanneer je in een groep staat of spreekt, maar natuurlijk ontwikkel je ook je fantasie en leer je hoe je deze kan omzetten naar een echt theaterstuk. Verder zijn de lessen enorm leerrijk en zijn de gezellige momenten met je groepje herinneringen om nooit meer te vergeten.
Wat betekent de academie voor jou? STAP is voor mij een definitie voor al mijn hobby's. Ik kwam altijd met heel veel plezier naar de lessen, en hoewel het natuurlijk de ene keer leuker was dan de andere keer ben ik heel erg dankbaar voor mijn parcours en voor waar ik nu mag staan.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Of de lessen leuk en interessant zijn hangt heel erg af van de leerkracht die deze les geeft. Ik ben dan ook enorm blij dat ik het geluk heb gehad stuk voor stuk topleerkrachten te hebben in al die jaren. Het zijn er bijna te veel om op te noemen, maar enkelen zou ik toch graag even in de bloemetjes zetten. Als eerste is dit Veerle, die mij 10 jaar lang alles over viool spelen heeft geleerd. Ik kan me geen betere en geduldigere leerkracht wensen, dus heel erg bedankt daarvoor! Verder wil ik natuurlijk ook mijn huidige leerkracht woord, Siska niet vergeten. De lessen voordracht waren altijd een feestje, en tussen het leren door was er altijd ook tijd voor een goede babbel. We hebben veel goede gesprekjes gehad, en wat in ons groepje gezegd werd, blijf daar ook en dat voelde gewoon goed. En als laatste wil ik de directeur natuurlijk niet vergeten. Als dirigent van het orkest heb ik ook veel van hem geleerd. Met af en toe een mopje tussendoor of de opmerking dat we erbij zaten als natte dweilen, waardoor iedereen eens lachte en zijn rug rechtte, had ik ondanks het vroege uur de zaterdag toch altijd zin om op te staan voor het orkest.
Maakte je vrienden in de academie? Zeker! Sommige vrienden waar ik al van het lager mee samenzit, en die een gelijklopend parcours hebben doorkruist zijn ondertussen echt goede vrienden geworden. En verder is het ook een plaats waar je mensen die een andere richting doen in het middelbaar, toch nog kon blijven zien.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Dit is een goede vraag. Natuurlijk blijf ik viool spelen en zal mijn mond niet stilstaan, maar ik weet niet of er nog een verdere opleiding zal volgen.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik mis een goed, live concert heel erg. Maar ook zelf op scène staan mis ik ondertussen wel een beetje. Ik kijk dan ook heel erg uit naar mijn Point Finals!
Neemt deel aan: 
Alba
Braaf, gehoorzaam en stil
Middagconcert 5 mei 21