Sita Notable
Notable
Sita
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Ik begon in het eerste leerjaar met muziekinitiatie. Dit deed ik twee jaar. Daarna begon ik onmiddellijk met pianolessen en notenleer. De eerste drie jaren kreeg ik notenleer van meester Tom Dejonckheere. Het vierde jaar notenleer werd gegeven door juf Lies Six. Na de notenleer volgde AMC en dit kreeg ik drie jaar lang van meneer Guido Coghe. Het merendeel van de pianolessen kreeg ik van mevrouw Veerle Van Hulle. Helaas moest zij vanwege ziekte stoppen. Daarna kreeg ik les van Noreen Broekhove, Sandra Lammens en uiteindelijk ook nog Korneel Decae. Ook volgde ik lessen samenspel. In het begin waren deze ook van mevrouw Veerle. Na haar afwezig waren dit ook Noreen Broekhove en Sandra Lammens. De laatste jaren was dit vooral meneer Luc Neyrinck.
Waarom koos je voor jouw instrument? Piano vond ik het mooiste instrument dat er was. Het kan zo'n mooie muziek maken en ik wou gewoon geen ander instrument spelen.
Wat betekent de academie voor jou? STAP heeft heel lang een belangrijke rol in mijn leven gespeeld en ik vind het wat vreemd dat dit nu wegvalt. Ik vind het zeer fijn dat ik begonnen ben ik deze muziekschool want ik heb altijd de juiste begeleiding gekregen.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? "De band met de leerkrachten was niet altijd even simpel. Vooral omdat ik een paar vervangers kende was het vaak moeilijker om mijn enthousiasme te vinden. Maar de leerkrachten hebben er altijd voor gezorgd dat ik kon groeien als leerling en als 'artiest'. Ik ben hun dankbaar voor hun steun en begeleiding. Ik herinner me vooral dat juffrouw Veerle altijd zeer originele ideeën had voor toonmomenten. Zo zijn we eens met een paar leerlingen naar haar huis mogen gaan om te ontbijten en daarna onze stukken voor elkaar te spelen. "
Maakte je vrienden in de academie? Ik kende het merendeel van mijn medeleerlingen al vanop school. Maar naarmate de jaren verstreken werd de groep steeds kleiner. De personen met wie ik nu nog overblijf zijn zeker meer vriend geworden.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik zal zeker blijven verder spelen en nieuwe stukken zoeken. Ook twijfel ik om later nog een tweede instrument te leren spelen.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Les hebben met mijn medeleerlingen in plaats van individueel.
Neemt deel aan: 
Avondconcert 3 mei 21