Laurien Vrammout
Vrammout
Laurien
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Op mijn vijf jaar in oktober startte ik met vioolinitiatie bij Mieke Demeurisse. Vanaf het derde leerjaar kreeg ik AMV van Marian Deboutte en in het vijfde leerjaar van Carine Vercaigne. Tot mijn 11 jaar volgde ik klein orkest bij Annemie Spanjers & Mieke Demeurisse. Toen ik naar het middelbaar ging kreeg ik les AMC van Tom Dejonckheere en groot orkest van Annemie Devos & Dirk Lievens. Daarnaast kreeg ik ook de kans om in een kwartet te spelen bij Hilde Rosseel. De twee laatste jaren sloot ik af met compositie bij Tom Dejonckheere en specialisatie bij Mieke Demeurisse.
Waarom koos je voor jouw instrument? Als vierjarige was ik overtuigd van het instrument piano, maar mijn vijfjarige ik zei: “ik wil viool spelen, ik vind viool chic!”. Dus na heel kort op de wachtlijst te staan, mocht ik met de nieuwste leerkracht beginnen, Mieke Demeurisse.
Wat betekent de academie voor jou? "Ik ben ontzettend blij dat ik voor STAP gekozen heb. Het is één groot avontuur dat nu ten einde loopt. Doorheen de jaren kreeg ik enorm veel kansen. In de initiatie waren er tal van activiteiten waar ik aan deelnam. Die activiteiten gingen van een vioolsleutelhanger knutselen in schrinkelpapier tot een optreden geven met drie andere vini's in de SPIL in een galakleed. In de lagere graad speelde ik voor het eerst in een orkest en werd er een familieconcert georganiseerd waar mijn zus achter de piano en ik met mijn viool een stuk uitvoerden. In het middelbaar begon de muziekschool nog een belangrijkere rol te spelen. Het klein orkest werd ingewisseld voor het groot orkest. Ik kreeg de kans om in een kwartet te gaan spelen bij een crème van een leerkracht, Hilde Rosseel, compositie te volgen, deel te nemen aan strijkersdagen in Roeselare en later in Oostende, de uitwisseling met Amstelveen, het Europees muziekfestival voor de jeugd, masterclass(en), jonge-leeuwen-concert met veel te veel mandarijnen… Via de muziekacademie van Roeselare belandde ik ook in het JOWest-orkest waar ik ook enorm veel bijleerde, kansen kreeg, vrienden maakte… Kortom ik ben iedereen ontzettend dankbaar voor alle kansen en activiteiten die me zoveel bij brachten. "
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Ik wil eerst en vooral Mieke Demeurisse ontzettend bedanken. Zij heeft me doorheen heel mijn traject ondersteund, bijgestaan, me uitgedaagd, moed ingesproken, tips gegeven, me altijd blijven motiveren, me geholpen bij het kopen van mijn viool… Samengevat ze heeft altijd het beste van zichzelf voor elke leerling. Daarnaast wil ik ook graag Veronique Vanhoucke bedanken. Zij was doorheen al die jaren mijn pianobegeleidster die me extra tips gaf waardoor het stuk nog mooier kon klinken. Ten slotte wil ik Tom Dejonckheere bedanken die me hielp met mijn composities schrijven. Hij toonde hoe ik muzikale ideeën kon neerschrijven en hoe ik met de regels van de harmonie kon werken. "
Maakte je vrienden in de academie? Jaa! Het zijn vrienden die ik voor niets of niemand zou willen inwisselen.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik zit ondertussen in mijn tweede bachelor muziektherapie in LUCA school of arts in Leuven, dus muziek blijft voor mij een belangrijke rol spelen in mijn leven.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik mis de verbondenheid die je voelt met andere mensen als je naar een concert gaat, de verbondenheid die je voelt met de mensen tijdens een voorstelling. Het gedeelde moment waarop iemand verwachtingsvol wacht op die laatste noot, of dat laatste woord en het oorverdovende applaus.
Neemt deel aan: 
Avondconcert 28 april 21