Marthe Deconinck
Dekoninck
Marte
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP In het 1e leerjaar begon ik met muziekinitiatie. Vanaf het 3e leerjaar werd dat notenleer en mocht ik een instrument kiezen. Ik koos voor saxofoon en ik kreeg les van Ann Verschuere. Notenleer kreeg ik eerst van Carine Vercaigne in Gits en daarna van Ilse Landuyt in Kortemark. Vanaf het 6e leerjaar veranderde de notenleer in AMC van Hilde Dumoulin. Ik kreeg ook lessen samenspel. De eerste 2 jaar volgde ik ensemble bij Geert Deforche in een groep met allerlei verschillende instrumenten. Daarna begon ik in een saxofoon kwintet bij Ann Verschuere. In het ensemble speel ik sopraansaxofoon. In het 6e leerjaar ben ik ook begonnen met pianolessen bij Ellen Lampo en dat doe ik op vandaag nog steeds.
Waarom koos je voor jouw instrument? Ik zei altijd dat ik piano of trompet wilde spelen, tot het moment dat Ann samen met een leerling de saxofoon kwam voorstellen in de muziekinitiatie. Vanaf dat moment heb ik besloten om saxofoon te spelen.
Wat betekent de academie voor jou? Na een drukke schooldag is het altijd leuk om nog naar de muziekles te kunnen gaan. Voor mij is dat een goede ontspanning. Ook al zou ik in de toekomst geen les meer volgen in Stap, dan nog kan ik mijn kennis die ik daar heb opgedaan gebruiken in de harmonie.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Ik heb veel fijne herinneringen aan de saxofoonlessen, maar ook aan de jaarlijkse saxofoonstage, die ik leerde kennen via mijn leerkracht Ann. Ze motiveerde ons ook ieder jaar om deel te nemen aan de Vlamo wedstrijd, en ook daar zette ik mooie resultaten neer dankzij haar begeleiding.
Maakte je vrienden in de academie? Ik heb veel vrienden gemaakt door Stap. Niet alleen in het ensemble, maar ook in de harmonie. Ik speel bij de Verenigde Vrienden in Hooglede en ik vind het altijd leuk om naar de repetities te gaan, niet alleen om samen te musiceren, maar ook om bij te praten met de vrienden.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? "Omdat ik lid ben van een harmonie zal ik sowieso saxofoon blijven spelen. Wellicht zal ik volgend jaar ook nog verder les volgen bij Ann. Daarnaast blijf ik ook piano spelen en het is de bedoeling dat ik volgend jaar mijn point final speel."
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik mis de repetities van het ensemble en de harmonie het meest. Niet alleen het spelen zelf, maar ook om je vrienden terug te zien. Ik vind het ook jammer dat ik mijn point final moet spelen zonder publiek.
Neemt deel aan: 
Avondconcert 26 april 21