Nore Deconinck
Dekoninck
Nore
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Toen ik 6 jaar was ben ik begonnen met muziekinitiatie in Hooglede. Na 2 jaar mocht ik starten met notenleer bij Carine Vercaigne in Gits. Ik mocht ook meteen een instrument kiezen omdat ik initiatie gevolgd had. Ik koos voor de saxofoon en kon les volgen in Hooglede bij Ann Verschuere. Het vierde jaar notenleer volgde ik bij Ilse Landuyt in Kortemark. Op mijn 11e ben ik ook gestart met piano bij Ellen Lampo, wat ik tot op vandaag nog steeds doe. De eerste jaren samenspel heb ik gevolgd bij Geert Deforche, maar sinds enkele jaren geeft onze leerkracht saxofoon samenspel aan een saxensemble. Onderweg volgde ik ook nog AMC bij Hilde Dumoulin in Kortemark.
Waarom koos je voor jouw instrument? Ik was van plan om dwarsfluit te kiezen, maar tijdens een van de laatste lessen initiatie kwam Ann de saxofoon voorstellen. We mochten ook zelf eens blazen op een sax en ik was meteen verkocht. Het jaar daarop ben ik begonnen met saxles bij Ann.
Wat betekent de academie voor jou? Stap is voor mij een plaats waar ik in de muzieklessen kan ontspannen en even aan iets anders kan denken. Ik heb hier al heel veel tijd doorgebracht en dus ook heel wat nieuwe mensen leren kennen.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Via deze weg wil ik speciaal mijn leerkracht Ann bedanken voor de jarenlange inzet en voor de leuke lessen. Via haar ben ik ook op kamp geweest in Brussel en ook daar heb ik heel leuke herinneringen aan.
Maakte je vrienden in de academie? Door mijn saxleerkracht kwam ik in contact met sax-art, een saxensemble samengesteld uit leerlingen van Stap en de academies van Oudenaarde en Aalst. Door de jaarlijks terugkerende concerten leerde ik heel wat nieuwe mensen kennen. Ook in het samenspel hebben we al veel plezier beleefd met ons hecht groepje.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik zit nog maar in het vijfde middelbaar, waardoor ik nog geen keuze moet maken wat ik later zal studeren. Wat de keuze ook zal zijn, ik zal de muziek niet loslaten en zeker blijven verder spelen in de harmonie De Verenigde Vrienden in Hooglede. Ik blijf ook verder pianoles volgen bij Ellen en doe volgend jaar mijn point final voor piano.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Wat ik het meeste mis is om samen te spelen met anderen, niet alleen in het samenspel maar ook in de harmonie. Ik kijk er ook naar uit om terug concerten te mogen spelen voor een publiek.
Neemt deel aan: 
Avondconcert 4 mei 21