Niels Coppé
Coppé
Niels
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Na twee jaar initiatie begon ik op 8-jarige leeftijd aan echte muzieklessen. De eerste vier jaar volgde ik notenleer, trompetles en woord. Hierna werd de notenleerles vervangen door AMC en samenspel voor een periode van drie jaar. De laatste drie jaar werden de aanloop en de voorbereiding voor mijn Point Final. Tussentijds nam ik ook enkele keren succesvol deel aan de Vlamo solistenwedstrijden.
Waarom koos je voor jouw instrument? Ik koos trompet omdat er al enkele familieleden trompet speelden. Ik vond het een mooi instrument.
Wat betekent de academie voor jou? STAP is voor mij een plek waar ik mijn hobby kan uitoefenen terwijl ik ook op een degelijke manier muziek leer te spelen.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? De eerste jaren speelde ik nog op een lesinstrument, ik vond het dan ook leuk dat mijn leraar Geert Deforche heel bereidwillig was om een dagje met mijn zus, mijn vader en ik er op uit te trekken om een degelijk instrument te gaan testen en uit te kiezen. Tot op vandaag ben ik nog heel tevreden over de toen gemaakte keuze.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik ben ook lid van een harmonie en ik mis het samenspelen met de andere muzikanten. Vorig jaar haalde ik ook een plaats voor de finale wedstijd van Vlamo in Leuven, maar door de corona is die dan helaas niet meer kunnen doorgaan. Dat vond ik heel spijtig, ik had er wel naar uitgekeken.
Neemt deel aan: 
Avondconcert 26 april 21