Reinert De Meyer
De Meyer
Reinert
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Ik ben mijn muzikale carrière niet begonnen bij deze muziekschool. Ik volgde jarenlang les aan de muziekschool van Harelbeke (waar ik startte toen 7 jaar was), en het is pas sinds 2 jaar dat ik hier les volg als leerling van Koen Coppé.
Waarom koos je voor jouw instrument? Als klein jongentje ging ik eens naar een opendeurdag van de muziekschool. Ik ging eigenlijk naar die opendeurdag met het plan om eens gitaar te proberen, maar toen zag en hoorde ik plots een fagot. Als 8-jarige wist ik niet dat er zo iets bestond als een fagot, laat staan dat ik er ooit een had gezien of gehoord. Het instrument maakte duidelijk indruk op mij. De indrukwekkende grootte van het instrument en de mooie klank, zorgden er voor dat de keuze snel was gemaakt.
Wat betekent de academie voor jou? Ik heb slechts 2 jaar les gevolgd aan deze muziekschool, maar ik heb alleen maar goede herinneringen. Ik ben blij dat ik aan deze academie kan afstuderen.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? "Koen Coppé. Ik weet niet waar u, als lezer, aan denkt als u deze naam hoort, maar bij mij komen er spontaan een heleboel dingen naar boven. Ik kan me inbeelden dat het voor Koen wel een beetje een uitdaging moet geweest zijn om er plots een nieuwe leerling van een andere muziekschool te krijgen. Zeker als die leerling tot dan toe een ietwat hobbelig parcours heeft afgelegd. Koen is er echter volledig voor gegaan en dat apprecieer ik enorm. In 2, toch wel korte, jaren heeft hij me veel kunnen bijleren. Ook buiten het muzikale is Koen echt een goede leerkracht. Zijn humor is leuk en hij is begaan met zijn leerlingen. Twee elementen die er mee voor hebben gezorgd dat ik 2 leuke jaren achter de rug heb. Kortom: merci Koen!! "
Maakte je vrienden in de academie? Het is een beetje moeilijk om, na slechts 2 jaar les te volgen aan deze academie, echt te spreken van vrienden, maar ik heb me altijd geamuseerd met mijn medeleerlingen :) .
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Het is niet mijn bedoeling om echt mijn beroep te maken van muziek, maar dat wil uiteraard niet zeggen dat ik er ook mee stop. Ik blijf zeker spelen in het orkest waar ik nu in speel en muziek zal sowieso een belangrijke rol blijven spelen in mijn leven.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik vind het zeer jammer dat er geen repetities meer zijn van het orkest. Ik kijk dan ook echt uit naar de dag waarop we weer samen zullen mogen musiceren.
Neemt deel aan: 
Aperitiefconcert 8 mei 21