Esther Quaegebeur
Quaegebeur
Esther
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Ik ben gestart met viool toen ik in het derde kleuter zat. Vanaf dan krijg ik les van Mieke Demeurisse. Zodra het mogelijk was, heb ik me aangesloten bij het kinderorkest. Nadien werd dit vervangen door het jeugdorkest.
Waarom koos je voor jouw instrument? Toen ik startte, was viool het enige instrument waar ik op zo'n jonge leeftijd mee kon beginnen. Omdat ik dat zo leuk vond, ben ik het blijven doen.
Wat betekent de academie voor jou? In STAP proberen ze op een leerrijke wijze het beste uit je te halen. Ik heb het altijd fijn gevonden om deel uit te maken van het grote jeugdorkest.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Ik heb altijd heel graag les gevolgd bij Mieke en ik ben me ervan bewust dat ik haar geduld soms op de proef heb gesteld. Ik ben haar dan ook heel dankbaar dat we samen zijn blijven doorgaan en ik hou hier zeker mooie herinneringen aan over.
Maakte je vrienden in de academie? Zeker!
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik zal mijn viool regelmatig nog eens vastnemen en wie weet kom ik in de loop van volgende jaren wel in een studentenorkest terecht. Ik denk er ook over na om in de toekomst een nieuw instrument te leren bespelen.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Het samenspel met een grote groep muzikanten mis ik het meest.
Neemt deel aan: 
Avondconcert 28 april 21