Lara Lannoy
Lannoy
Lara
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Ik ben begonnen op 5 jarige leeftijd met dansen in de muziekschool bij Anneke, ik heb dit tot mijn 12de gedaan. Ik ben met muziek begonnen op mijn 6de met 'muziekinitiatie ' en vioolinitiatie bij Isabelle en Annemie Spanjers. Ik was echter meer gepassioneerd over zingen, dus besloot ik om te gaan zingen in het koor (jeugdkoor bij Inneke). Ik was helemaal verkocht door het zingen en ik ben dan overgestapt van het instrument viool naar een zangopleiding in de muziekschool. Daarna is het jeugdkoor Schwoeng opgestart en heb ik daar ongeveer 6 jaar genoten van de unieke ervaringen en heb daar ook veel geleerd. Ik heb meerdere zangleerkrachten gehad en ze zullen me altijd bijblijven, zoals Priske Dehandschutter, Lidwien Van Winckel en Margot Deridder. Ik heb toen beslist dat Jazz Pop en Rock me beter lag, en nu volg ik daar verder les. Ik had naast deze passies, ook een zeer grote passie voor woord en toneel. Hier studeer ik nu ook in af; ik ben begonnen op mijn 8 jaar bij Benedikte en Shirley. Daar voelde ik mij direct al thuis, ondanks dat ik altijd wel verlegen was en dat is altijd wel een moeilijkheid gebleven. Daarna ben ik voordracht gaan volgen bij Katrien Delbaere en toneel bij Karolien Verscheure; enorm veel bijgeleerd en vooral plezier beleefd. Nu zit ik al bijna 3 jaar voor toneel bij Gino Debeyne en voor dramalab (of repertoirestudie) bij Karolien Verscheure en als ik eerlijk moet zijn ben ik erg dankbaar dat ik altijd verder heb gedaan met toneel, want ondanks de pandemie blijft het één van de tofste momenten uit de week telkens. Het is allemaal zeer snel gegaan, maar ik heb er alvast zeer veel van geleerd. Jammer van corona, maar we maken er het beste van.
Wat houdt een opleiding Woord precies in? De opleiding woord heeft me vooral uitgedaagd meer uit mijn schelp te komen. Ik moet eerlijk zijn dat dit me nog altijd moeilijk is, maar het is al veel veranderd. Toneel is voor mij vooral fun hebben en loslaten van 'de dagelijkse sleur' door in een andere wereld en personage je helemaal onder te dompelen. Daarom is het ook zo magisch, dus geniet er vooral van.
Wat betekent de academie voor jou? Zoals ik al eerder zei heeft het me dingen geleerd en ervaringen doen beleven die niemand me ooit nog zal kunnen afnemen. Ik heb gevoeld en gerealiseerd hoe graag ik op een podium sta. Het was een parcours met ups en downs natuurlijk, maar ik ben vooral dankbaar en trots dat ik tijdens moeilijkere momenten niet heb opgegeven en de studierichting toneel heb kunnen afwerken.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik ben zeker van plan om nog iets te doen met toneel en muziek, maar ik weet nog niet precies hoe, het wordt wat uitzoeken voor mij volgend jaar. Ik moet het jammer genoeg ook kunnen combineren met mijn studies.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik vind het persoonlijk erg jammer dat we niet meer kunnen optreden, want dat betekende veel voor me. Ik mis ook de sfeer van de groepslessen, maar ik heb hoop op betere tijden.