Gloria Cassier
Cassier
Gloria
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Ik startte mijn parcours in het derde leerjaar. Eerst volgde ik 1 jaar notenleer bij mevrouw Marianne Deboutte. Hierna mocht ik een instrument kiezen, voor mij was het al snel duidelijk dat ik piano zou leren. In september begon ik dus piano te leren van mevrouw Ellen Moortgat. Mijn tweede jaar notenleer volgde ik bij mevrouw Martine Decancq. De laatste twee jaar had ik opnieuw les van Marianne Deboutte. In het middelbaar begon ik aan 3 jaar AMC van mevrouw Hilde Dumoulin. Ook begon ik aan samenspel met Lara Lambert bij mevrouw Hilde Rosseel. Ondertussen speel ik nu 9 jaar piano bij mevrouw Ellen Moortgat, en 6 jaar samenspel bij mevrouw Hilde Rosseel.
Waarom koos je voor jouw instrument? Ik weet niet meer zo goed waarom ik voor piano koos, maar ik ben zeker heel blij met mijn keuze. Volgens mij wist ik zeer snel dat ik piano wou spelen. Op de opendeurdag heb ik zelf geen andere klassen bezocht.
Wat betekent de academie voor jou? Elke week ga ik met veel zin naar de pianoles. Door STAP is piano spelen echt een deel van mezelf geworden. Soms is het heel hard werken en zelf vloeken, maar uiteindelijk is het een voldoening als ik deze moeilijkere werken kan spelen.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? In mijn tweede jaar piano had ik een dipje. Ik oefende genoeg en deed het daardoor niet meer zo goed en graag. Ellen, mijn leerkracht, heeft mij niet alleen piano leren spelen, maar ook leren doorzetten.
Maakte je vrienden in de academie? Ja, vooral in AMC en AMV. Maar die vriendschappen zijn wat vervaagd. Mijn partner in samenspel, Lara Lambert, is ook een vriendin geworden.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik twijfel nog. Misschien zal ik nog drie jaar specialisatie doen, maar ik vrees dat dit niet zal lukken in combinatie met mijn studies. Ik zal een elektrische piano op mijn kot zetten, zodat ik zeker verder kan blijven spelen.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? De optredens. Dit jaar heb ik niet op een kerstconcert gespeeld, omdat het niet doorging. Ik vond dit zeer jammer, want het zou mijn laatste kerstconcert geweest zijn. Ook hebben mijn ouders niet kunnen komen naar mijn eerste Point Final.
Neemt deel aan: 
Middagconcert 5 mei 21