Victorine Victor
Victor
Victorine
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Ik startte in STAP met muziekinitiatie op zesjarige leeftijd. Later mocht ik een instrument kiezen en dat werd gitaar. Ik heb steeds les gehad van Bert Lietaert. Ondertussen heb ik notenleer gevolgd, grotendeels bij Trees Desmet. AMC heb ik bij Tom en Hilde gevolgd. Na enkele jaren gitaar, moest ik ofwel koor ofwel Tocando doen. Ik heb één jaar koor gevolgd bij Kristof Allaert, later heb ik toch voor Tocando gekozen. Toen had ik les van Joke. Ik heb nog twee jaar klein ensemble gedaan. Het eerste jaar was een groep van acht, onder leiding van Beatrijs. Het tweede jaar was het een groep van vier, dit onder leiding van Jan Wauters. Vorig jaar besloot ik om nog een tweede instrument bij te volgen, drum. Ik heb momenteel les van Bart Rosseel.
Waarom koos je voor jouw instrument? Een gitaar is overal makkelijk mee te nemen. Mijn broer speelde ook gitaar, waarschijnlijk heeft dit me ook beïnvloed bij mijn keuze.
Wat betekent de academie voor jou? Ik ben altijd graag naar STAP gekomen. Het was even doorbijten om de notenleer te voltooien, maar hierna ben ik altijd met veel plezier naar de lessen geweest. Ik ben super blij dat ik de keuze heb gemaakt om muziek te volgen in STAP.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Ik vind alle leerkrachten die ik heb gehad zeer leuk. Ik wil deze daarom dan ook bedanken voor de vele steun en het geduld. Ik wil nog één iemand in het bijzonder bedanken, namelijk mijn super leerkracht Bert Lietaert. Hij is streng maar rechtvaardig. Moest hij mij niet op de hielen gezeten hebben vroeger om te oefenen, zou ik dit tekstje waarschijnlijk niet moeten schrijven. Hij heeft me altijd gesteund in wat ik wilde doen en liet me ook mijn eigen weg gaan. Hier ben ik heel blij om. Ik heb hierdoor mijn eigen sterktes en zwaktes ontdekt. Bert heeft mijn passie voor muziek mede helpen ontwikkelen. Zelfs zo sterk dat ik volgend jaar muziek zal studeren. Bedankt voor alles!
Maakte je vrienden in de academie? Ik ben oorspronkelijk met vrienden naar het STAP gekomen. Ik heb in de academie ook vrienden gemaakt zoals in Tocando,...
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Zoals ik al zei, zal ik volgend jaar verder studeren in muziek. Ik zal muziektherapie volgen in het Lemmensinstituut. Ik zal ook proberen om verder les te volgen in het STAP.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik mis de concerten het meest. Ik vind het altijd leuk om naar iets toe te werken. Wat we nu dus niet meer hebben. Ook mis ik het sociaal contact. Vroeger kon je eens een babbeltje doen met een medeleerling, wat nu veel minder voorkomt.
Neemt deel aan: 
Avondconcert 8 mei 21