Ine Blijweert
Blijweert Ine
Ine
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Op 10-jarige leeftijd startte ik met woordlesjes in mijn lage school 'Het Beverbos' te Lichtervelde. Ik kreeg toen les van meester Joël, hij leerde ons het klankenlied. Het jaar daarna gaf juffrouw Benedikte ons les, ze bracht ons verder thuis in de klanken- en woordenwereld en leerde ons het vak drama. Vervolgens is Siska vele jaren mijn juffrouw geweest. We zagen elkaar twee maal per week. Bij haar volgde ik toneel en voordracht. Aan het begin van de les slaagden we altijd eerst een babbeltje, daarna begonnen we aan de voorbereidingen van de leukste voorstellingen. Vanaf mijn vijftiende begon ik met dramalab van de knettergekke Karolien. Daarna moest ik een moeilijke keuze maken. Speltheater of verteltheater? De laatste 3 jaar heb ik voor speltheater gekozen. Dat betekende afscheid nemen van Siska en Martine welkom heetten. Met Martine heb ik aan mijn allereerste lange theatervoorstelling gewerkt en uiteindelijk ook opgevoerd. Dit vond ik een enorme ervaring! Ten slotte krijg ik nu les van Jitse, we werken samen aan mijn Point Final. Aangezien in de enige 4.3 ben in Lichtervelde en als de coronamaatregelen het zullen toelaten, wordt het een schitterende monoloog! Ik kijk met veel vreugde terug naar mijn woordcarrière!
Wat houdt een opleiding Woord precies in? Door een opleiding Woord creëer je een eigen persoonlijkheid en leer je op de gepaste momenten je mooie 'taaltje' boven te halen. Je kijk op kunst en cultuur wordt verrijkt. Het is niet louter de juiste klanken leren en rolspelletjes spelen, het is een manier van denken en leren omgaan met feedback.
Wat betekent de academie voor jou? STAP is in mijn volledige schoolcarrière aanwezig geweest. Door STAP heb ik mijn grenzen verlegd! Ik kijk met veel vreugde terug naar mijn woordcarrière.
Maakte je vrienden in de academie? Ik ben met heel veel vrienden vanuit de lagere school gestart, maar in de loop der jaren zijn er veel gestopt.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik zou graag in een toneelgezelschap meespelen om zo mijn podiumkunsten te onderhouden. Maar mijn grote droom om actrice te worden, ga ik nog eventjes laten voor wat het is.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik hoop vooral dat de Point Final zal kunnen doorgaan!
Neemt deel aan: 
(N)iemand