Leontine Smet
Smet
Leontine
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Ik deed muziekinitiatie als ik 6 jaar was. Daarna volgde ik notenleer en koos ik voor piano.
Waarom koos je voor jouw instrument? Omdat ik piano echt een heel erg mooi instrument vind. Je kan er muzikaal ook heel wat kanten mee op. Mijn zus speelde toen ik al piano. Ik keek erg op naar haar en naar haar talent.
Wat betekent de academie voor jou? Ik ben muzikaal echt sterker geworden doorheen de jaren. Je verandert echt als persoon door een instrument te bespelen, je kijkt en luistert anders naar instrumenten.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? "Ik het begin was ik echt bang van Veronique (mijn leerkracht piano). Maar eigenlijk was dit echt niet nodig, ze is ongelofelijk lief en ze zal me altijd proberen te helpen. Streng maar rechtvaardig. Ik wil Veronique ook echt bedanken voor al de dingen die ze me heeft bijgeleerd en voor de leuke babbels op vrijdag. Ik kan ook wel zeggen dat ik haar best ga missen, want we hebben veel leuke jaren gehad samen. Ik wil ook nog graag Geert bedanken van het samenspel. Om toch elke keer weer opnieuw leuke en haalbare stukken te zoeken. "
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik denk niet echt dat ik verder nog iets zal doen met de piano. Ik vond het wel echt leuk om de volledige opleiding af te werken, ik ben er ook best wel trots op.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? De 'echte' stress ervaren bij Point Final. Dit jaar zal het ongetwijfeld anders worden. Ik wil er wel echt graag nog het beste van maken, om mijn laatste jaar toch nog mooi af te sluiten.
Neemt deel aan: 
Avondconcert 6 mei 21