Mattias Lernout
Lernout
Mattias
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Ik begon met piano op 8-jarige leeftijd. Zoals alle leerlingen volgde ik de klassieke notenleer en AMC. In het begin volgde ik ook woord, maar dat bleek niet bij mij te passen. Ik ging volop voor mijn instrument, piano! Mijn eerste lerares, Veerle Vanhulle, bracht mij de passie over en ik was vertrokken als kleine jongen. Spelen en genieten, dat was haar moto, en dat zagen we in al haar originele concertjes. Jowel, voor je het wist speelden we in een boerenstal of gingen we volgens ons mama te vroeg op café in de katrolle. De laatste drie jaren kreeg ik les van Ellen Moortgat. Zij maakte mijn pianospel ook beter en beter. En hier sta ik nu, klaar voor mijn point final.
Waarom koos je voor jouw instrument? Ik ben begonnen met piano na een pianoconcert in de spil. Daar krijg ik de smaak te pakken en wilde ik op het grootste instrument van het orkest kunnen spelen.
Wat betekent de academie voor jou? Ik denk dat ik net zoals iedereen soms totaal geen zin had in de notenleer en AMC. Ik vroeg me af waarom ik niet gewoon pianoles kon volgen en de rest achterwege kon laten. Toch kijk ik met een positieve blik terug op deze lessen omdat ik er veel geleerd heb, over de muziek, maar ook over andere zaken.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Hoewel ik met de ene leerkracht veel beter overeen kwam dan de andere kan ik niet ontkennen dat iedereen zijn best deed om mij iets bij te brengen. Aan alle leerkrachten dikke merci! Toch wil ik een extra bedankje geven aan Veerle Vanhulle die om medische redenen niet tot het einde pianoles kon geven aan mij. Ook een extra bedankje aan Ellen Moortgat die na haar mij als leerling opnam in haar klasgroep en mij verder onderwees in het pianospel.
Maakte je vrienden in de academie? Echte levensvrienden heb ik niet leren kennen. Ik speel ook liever alleen op mijn eentje, maar ik heb er natuurlijk wel leuke mensen leren kennen.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik zal niet verder studeren in de muziek, maar zal wel nog zeker af en toe piano spelen wanneer ik tijd heb tussen het studeren. Ook zal ik altijd mooi terugkijken op de tijd in de muziekschool.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Het allergrootste gemis is voor mij zonder twijfel het sporten (basket), maar natuurlijk zou een feestje af en toe ook wel weer welkom zijn. Hopelijk kan de zomervakantie ons meer bieden.
Neemt deel aan: 
Middagconcert 5 mei 21