Bernard Delft
Delft
Bernard
Studierichting 
Muziek

Begeleiding: Hans Ryckelynck

Beschrijf in het kort je parcours bij STAP "Ik startte 3 jaar geleden van als ik op pensioen ging. Ik had nog nooit de gelegenheid gehad om DKO onderwijs te volgen alhoewel ik reeds meer dan 25 jaar lid ben van een harmonie. Ik volgde les bij Nick Vandendriessche euphonium alsook samenspel."
Waarom koos je voor jouw instrument? "Omdat dit als beginnend muzikant door de toenmalige dirigent werd voorgesteld. Achteraf vond ik het een schitterend instrument, met vele mogelijkheden."
Wat betekent de academie voor jou? STAP is een uitstekende kunstonderwijs school met getalenteerde leerkrachten , die op een inspirerende wijze en STAP voor STAP de mogelijkheden van iedere leerling ten volle trachten te benutten.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? " Nick wens ik bij deze heel erg te bedanken voor het feit dat hij er tijdens deze 3 jaar er toch ( mijns inziens) in slaagde van mezelf een veel betere muzikant te maken. Ook een grote dank gaat naar Ellen en Hans voor de schitterende pianobegeleiding tijdens de eindejaars proeven."
Maakte je vrienden in de academie? Hier was het moeilijk omdat door de corona maatregelen er strikt individueel werd gewerkt. Enkel tijdens de klas samenspel zag ik andere leerlingen , maar de tijd waarin we samen speelden was te kort om een vriendschap op te bouwen.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Dat is ongetwijfeld terug met de harmonie kunnen repeteren en muziek spelen. En ook niet te vergeten de socializing na de repetitie.
Neemt deel aan: 
Avondconcert 10 mei 21