Lise Demuynck
Demuynck
Lise
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Ik ben begonnen als danser, dit doe ik al sinds mijn 6de levensjaar bij STAP. Daarna ben ik gestart met dictie, toen drama en voordracht en nu vertel- en speltheater. Ook heb ik vorig jaar mijn diploma dans gehaald in de richtingen; Jazz, hedendaagse dans en klassiek ballet. Doorheen de jaren heb ik veel verschillende leerkrachten gehad zowel in Dans als in Woord. Zo heb ik dictie gevold bij Shirley Sintobin en ben ik mijn dans opleiding begonnen bij Lotte Vandeputte. Nu heb ik les van verschillende leerkrachten die allemaal een voor een mij gevormd hebben tot de persoon die ik nu ben. Voor dans krijg ik les van Lien Verhaeghen en Cloé Geers. Voor mijn woord opleiding krijg ik nu les van Martine Geerinckx, Karolien Verschure en Siska Viaene.
Wat houdt een opleiding Woord precies in? Heel simpel! Je leert dat je niet bang moet zijn om voor mensen te spreken, dit kan in je dagelijks leven ook heel erg helpen. Daarnaast leer je ook mensen kennen met dezelfde interesses als jij. Dit vond ik zelf een heel groot pluspunt. En jah, het mooi leren spreken is ook een pluspunt natuurlijk!
Wat betekent de academie voor jou? Heel veel, het gebouw natuurlijk niet maar de mensen die ik daar heb leren kennen wel. Het zal altijd een belangrijke plaats blijven voor mij!
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Sommige van mijn leerkrachten hebben mij geholpen door moeilijke tijden voor dat zal ik ze altijd dankbaar zijn. Vorig jaar is mijn Point Final niet doorgegaan door COVID-19 dus wil ik nu de kans grijpen om mijn dansleerkrachten te bedanken. Dus Cloé en Lien, dankjewel voor alles wat jullie al voor mij gedaan hebben! Van jullie les krijgen is echte een grote eer! bedankt! Daarnaast heb ik gelukkig altijd het gevoel gehad dat ik welkom was bij al mijn leerkrachten, wanneer dan ook. Dit kan ik heel erg waarderen.
Maakte je vrienden in de academie? Ja, zowel in mijn dansopleiding als mijn theateropleiding heb ik mensen ontmoet waarvan ik nog lang hoop dat we vrienden blijven. Mijn dansgroep is mijn familie en ik ben ze dankbaar voor alles wat ze voor mij doen!!
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik wil graag starten met de richting Musical in het hoger. Hiervoor moet je natuurlijk ingangsexamen doen. Er is maar een kleine kans dat ik er in raak. Ik zal zeker verder doen met dans omdat dit mij gelukkig maakt!
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? De live lessen, ik weet dat deze terug beginnen maar het is niet zoals het vroeger was. Ik mis de lessen waarin we allemaal samen kunnen zijn in real-life!
Neemt deel aan: 
Braaf, gehoorzaam en stil
De Jossen, De Sequel