Marie Degryse
Degryse
Marie
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP "In het derde leerjaar begon ik met notenleer van juffrouw Linda. Mijn vierde en laatste jaar notenleer kreeg ik van juffrouw Tine. Daarna volgde ik de vrijdagavond drie jaar lang AMC lessen bij Hilde. Sinds het vierde leerjaar speel ik klassieke gitaar. Eerst kreeg ik les van Karel, maar aangezien die nu op pensioen is krijg ik nu al een tweetal jaar les van Lisa. Sinds het eerste middelbaar speel ik ook in Tocando."
Waarom koos je voor jouw instrument? Ik twijfelde heel erg tussen viool en klassieke gitaar. Ik koos dan toch voor dat laatste instrument omdat het me meer aansprak.
Wat betekent de academie voor jou? STAP is voor mij een plaats waar ik veel vrienden heb leren maken. Ik heb er veel uren doorgebracht, zowel in de lessen als thuis.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Op een bepaald moment wilde ik stoppen met de gitaarlessen, maar omdat de leerkracht zei dat dat veel te jammer zou zijn ben ik toch blijven door doen. En daar ben ik heel blij voor!
Maakte je vrienden in de academie? Ja
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Mij zal je wellicht niet meer zien op een podium, maar dat wil helemaal niet zeggen dat ik mijn gitaar aan de kant laat staan. Ik wil namelijk ook heel graag elektrische gitaar leren spelen.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik mis de Tocando lessen enorm hard!! Ik keek er elke week naar uit om in een groep muziek te maken en plezier te hebben!
Neemt deel aan: 
Avondconcert 10 mei 21