Anne Danneels
Danneels
Anne
Studierichting 
Muziek
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Toen ik vijf jaar was, ben ik in de academie begonnen met vioolinitiatie en dansinitiatie. In het eerste leerjaar kwam daar ook muziekinitiatie bij. Vanaf het derde leerjaar werd dit viool, dans, notenleer, dictie en uiteindelijk kinderorkest. In het eerste middelbaar volgde ik voordracht, drama, dans, viool, orkest en AMC. Sinds het vierde middelbaar was dit nog slechts viool, orkest, dans, voordracht en dramalab. Vioolles heb ik altijd van Annemie Spanjers gekregen en voor woord heb ik bij 3 verschillende leerkrachten les gevolgd: Shirley Sintobin, Siska Viaene en Karolien Verscheure.
Waarom koos je voor jouw instrument? Viool was het enige instrument dat in der tijd vanaf het derde kleuter gegeven werd. Achteraf gezien heb ik geen spijt van mijn 'keuze', aangezien ik het een prachtig instrument vind met vele mogelijkheden.
Wat houdt een opleiding Woord precies in? Uiteraard leer je mooi en duidelijk spreken en leer je ook om podiumangst te overwinnen. Verder leer je jezelf kennen en doe je veel ervaring op voor je latere leven.
Wat betekent de academie voor jou? STAP is voor mij altijd een manier geweest om mijn gedachten even te verzetten. In het lager een uurtje het huis uit, waar ik me toch alleen maar verveelde, bijvoorbeeld of in het middelbaar, in de examens een uurtje viool komen spelen om weg te zijn van mijn boeken. De studies die ik op de academie heb gevolgd, zijn een belangrijk deel van mijn jeugd en ik zou het niet anders willen.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Aangezien ik al 13 jaar dezelfde leerkracht viool heb, is zij veruit de leerkracht die al het langst aan een stuk les geeft aan mij. In het begin kwam ik altijd samen met mijn grote broer naar de vioolles: 2 kleine kinderen, altijd goed gehumeurd en altijd met een domme grap op zak. Er werd nogal wat afgelachen. De tijden zijn veel veranderd en mijn broer is gestopt met viool, maar nog steeds zie ik juf Annemie elke week en het zal zeker vreemd zijn volgend jaar om niet meer door de gangen van de hoofdschool naar lokaal 1.06 te wandelen.
Maakte je vrienden in de academie? Ik heb zeker en vast heel goede vrienden gemaakt in de academie. Mensen die ik anders nooit zou hebben ontmoet, maar waarvan ik blij ben dat ik dat toch heb gedaan. Het leuke is dat je naar het einde van je opleiding toe iedereen die nog 'overblijft' goed kent en zo altijd wel iemand hebt om mee te praten als je ergens bent voor de academie.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik ben niet van plan om verder te studeren in muziek of woord. Ik zal wel altijd blijven genieten van muziek spelen en de dingen die ik geleerd heb tijdens mijn woordlessen toepassen later als ik een presentatie moet geven.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik vind het erg spijtig dat we niet meer naar het cultuurcentrum kunnen om voorstellingen te bekijken en misschien ook zelf te doen. Verder mis ik het samenspelen in groep, zowel in het orkest als in de les voordracht.
Neemt deel aan: 
Braaf, gehoorzaam en stil
Middagconcert 12 mei 21