De jossen
Datum: 

woensdag, 12 mei, 2021 - 19:00

Ontstaan uit improvisatie

De rolverdeling in dit stuk is duidelijk: iedereen is een Jos. Alle personages zijn verbonden met elkaar. Iedereen is gelijk is voor de wet. Niemand wordt ‘gejost. Die Jossigheid biedt hun duidelijkheid, zorgeloosheid en troost. Ze doen alles samen en vertrouwen elkaar blindelings. Hun bestaan is eenvoudigweg schattig, beangstigend en sektarisch tegelijk. Niemand stelt zich vragen. Tot één van hen aangeeft dat hij zich ‘zo anders’ voelt. Vanaf dat moment stellen de Jossen alles in het werk om de groep te vrijwaren. Maar hoelang hollen mensen het groepsgevoel achterna? Ben je dan sterker in groep of net als je er tegen in durft te gaan? Wie de kudde volgt, zal bescheten gras eten.

5 jaar later. De groep is volledig uit elkaar gevallen. Ze horen elkaar - bij toeval? - in een bevreemdende setting. Een gevangenis? Een psychiatrische instelling? Een strafkamp? Ze proberen om de samenhorigheid terug te vinden, om weer een groep te worden, maar blijkbaar zijn er nog Jossen met andere plannen. 

Deelnemende finalisten:

Tijs Bossier, Achiel Van Pottelberghe, Siene Vereecke, Jasmijn Heirbaut, Marthe Lefevere, Janne Devriendt, Jason Van Wassenhove, Lise Demuynck, Lotte Rosez, Maarten Van De Vijver, Sarah Degruytere, Thibault Tytgat

Deelnemers:
Bossier
Tijs
Degruytere
Sarah
Demuynck
Lise
Devriendt
Janne
Heirbaut
Jasmijn
Lefevere
Marthe
Rosez
Lotte
Tytgat
Thibault
Van De Vijver
Maarten
Van Pottelberghe
Achiel
Van Wassenhove
Jason
Vereecke
Siene