Elya Degryse
Degryse
Elya
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Ik startte op de leeftijd van 24 jaar aan de nieuwe opleiding regie. Ik was samen met drie andere de eerste die deze nieuwe opleiding mocht starten. Ik heb in Gent een acteeropleiding gevolgd en was altijd al in beide kanten van de medaille geïnteresseerd. Zowel het zelf spelen als het maken van theater spreekt mij enorm aan en hoop er een carrière in te maken. De opleiding regie biedt je de kans om je eigen verhaal via kunstvorm te vertellen. Door de masterclasses die we kregen over licht, geluid, geschiedenis van de grootste makers binnen theater, kostumering enzovoort kregen wij een breed spectrum aan informatie over wat een voorstelling allemaal inhoudt. In de eerste twee jaar werden wij begeleid door Martine Geerinckx die mij veel bijgebracht heeft over de geschiedenis van theater en de makers. Dit laatste jaar worden wij begeleid door Tom Ternest, zowel een goede speler als regisseur. Ik heb zelf ook veel geleerd door mijn medestudenten. Met vallen en opstaan en veel nieuwe inzichten en informatie ben ik blij deze opleiding te hebben gevolgd.
Wat houdt een opleiding Woord precies in? Je leert niet alleen een discipline, een vak maar ook leer je jezelf uitdagen en op een andere manier denken en kijken naar de situatie die voor u ligt.
Wat betekent de academie voor jou? STAP is een goede school mat kwaliteitsvolle richtingen. Ik ben blij dat de stap richting regie introduceerde in de westhoek.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? De leerkrachten hebben mij goed ondersteund en nodige duwtjes in de rug gegeven. Op de momenten waarop ik geen inspiratie meer had, kwamen zij aanzetten met de nodige tips. Zij hielpen mij voorruit om breder en ruimer te denken.
Maakte je vrienden in de academie? Ik heb gedurende de opleiding nieuwe mensen leren kennen die op het vlak van theater dezelfde passie deelden.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik zal mij altijd blijven bijscholen en hoop om zowel als profesionele danser, actrice en regisseur te mogen werken in de toekomst.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik mis het optreden voor een volle zaal, zowel als danser en als actrice. De sfeer die er heerst tijdens repetities enz.
Neemt deel aan: 
Psychotic mind