Alt
Naam: Nijborg
Voornaam: Eva
In welke studierichting ben je finalist? Muziek Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Als klein ukje werd ik betoverd door een straatmuzikant die viool speelde, vandaar dat ik al snel in mijn derde kleuter met vioolinitiatie startte. Juf Gwen leerde me mijn eerste nootjes en nu 13 jaar zwoegen en zweten later, speel ik mijn laatste noot bij Veerle. Viool was af en toe zoals een onhanteerbare, lastig kleuter, die je wel eens door het raam wil smijten. Gelukkig wist Veerle altijd weer de liefde voor viool in mij aan te wakkeren. Viool is een pittig instrument en heeft mij leren doorzetten. Dat kleine ukje was zich ook altijd aan het verkleden en als er ergens een show te stelen viel…, ik hoef er volgens mij geen tekening bij te maken. Ook verzon ik altijd verhaaltjes, later ging dit dan verder in het schrijven van eigen scripts en die ook regisseren. Toen in mijn middelbaar begon ik mee te doen aan theaterstukken. Ik wou steeds meer en stroomde in het derde in in de richting woord. Sinds dag één staat Ciska me bij. Ze dwingt me tot het uiterste te gaan en zo iets te creëren waar ik trots op kan zijn. Ook Angelo en Martine zijn inspirerende leerkrachten, die ik nooit zal vergeten. Ze leerden me verder kijken dan mijn neus lang is en lieten mij nieuwe werelden zien. Allemaal dragen ze op hun manier een steentje bij aan de persoon die ik nu ben.
Wat betekent STAP voor jou? Stap was voor mij soms eens zuchten, maar vooral plezier. Wanneer ik na een lastige schooldag een les toneel heb, kom ik altijd herboren terug thuis. (Duiding bij het zuchten; op zaterdag om 7 uur uit je bed komen voor samenspel is soms teveel van het goede ;-) . )
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? 3 mei - Het huis van Bernarda Alba; toneelstuk over een moeder die haar kinderen niet wil loslaten. Ik ben een rebelse puber dus zeker komen kijken! 8 mei - Op deze mooie dag strijk ik voor jullie Colors of the wind en Spring song. 22 mei - De teksten Stalker, Wat het is en De brief breng ik dan voor jullie tot leven.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Volgend jaar zie je me shinen op de rode loper met een Oscar in mijn hand ;-). Ik hoop mijn grote passie toneel verder te kunnen doen. Viool zal ik af en toe nog spelen, maar eerst gun ik mezelf wat rust.
Neemt deel aan: Avondconcert - 8 mei Speltheater "Het huis van Bernarda Alba" Verteltheater "Koel bloed"
PF Editie: Point Final 19