Alt
Naam: Vandenbussche
Voornaam: Margot
In welke studierichting ben je finalist? Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Ik heb notenleer gevolgd bij Martine Decancq. Daarna volgde ik AMC bij Hilde Dumoulin. Mijn hele muziekcarrière heb ik al pianoles van Joachim De Borger. Van in het begin volgde ik ook nog 1 jaar Samenspel met Nick Vandendriessche als dirigent. Daarna ben ik overgestapt naar het koor Schwoeng! gedirigeerd door Kristof Allaert en Geert Acke.
Wat betekent STAP voor jou? STAP is voor mij een apart ‘wereldje’ met verschillende culturen en stijlen. Het is als een 2de thuis. Ik heb er veel ervaringen opgedaan. Elk jaar waren er wel momenten waar ik sterk naar uitkeek zoals de grote optredens met het koor.
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? Ik zal optreden op zaterdag 4 mei. Hier speel ik Nocturne in C sharp minor (No. 20) van Fryderyk Chopin, Etude op. 105 no. 11 van Johan Friedrich Burgmüller en Libertango voor 2 pianos van Piazolla.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Ik zal proberen om verder pianoles te volgen als dat lukt met mijn studies volgend jaar. Als dat niet het geval is, zal ik zeker piano blijven spelen.
Neemt deel aan: Aperitiefconcert - 4 mei
PF Editie: Point Final 19