Alt
Naam: Delzeyne
Voornaam: Evelien
In welke studierichting ben je finalist? Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Ik ben al een wat oudere leerling en slagwerk is mijn 3de instrument waar ik lessen voor volg aan STAP Roeselare. Ik heb eerst klarinet gevolgd tot en met M3, daarna tuba gevolgd tot M3 en vervolgens slagwerk gevolgd.
Wat betekent STAP voor jou? Veel. Sinds mijn 8 jaar volg ik les aan STAP, we zijn ruim 20 jaar later en nog steeds volg ik les aan STAP. Ik heb heel wat kennis opgedaan en mijn 'talent' verder ontwikkeld in de muziek, maar nu wordt het eventjes tijd om afscheid te nemen van STAP.
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? Mijn optreden vindt plaats op woensdagavond 15 mei in de Kleine Stooringhe. Ik speel Xylophon-Kapriolen van Jean Herzet. Dit is een xylofoonsolo met begeleiding van de Koninklijke Harmonie van Moorslede, waarvan ik al 18 jaar lid ben. Daarna speel ik dan Furioso and Valse in D minor van Earl Hatch. Dit is een werk voor marimba.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Er zijn geen grote veranderingen op til, maar ik blijf gepassioneerd bezig met muziek. Ik ben reeds 5 jaar dirigent van het trommelkorps van de Koninklijke Harmonie Moorslede en dit is vooral mijn 'hoofddoel' in mijn vrije tijd. Het doorgeven van mijn kennis en kunde aan een groep mensen, zowel jong als 'ouder', die samen willen musiceren is fantastisch.
Neemt deel aan: Avondconcert - 15 mei
PF Editie: Point Final 19