Alt
Naam: Rammant
Voornaam: Ward
In welke studierichting ben je finalist? Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Ik begon op 9-jarige leeftijd met lessen notenleer en samenzang. Na een jaar kon ik met mijn slagwerklessen starten bij ‘meester willem’. Toen ik 14 jaar was nam ik mee deel aan de VLAMO-wedstrijd waar ik door ben gegaan naar de finale in het lemmensinstituut in Leuven. Daar behaalde ik opnieuw een mooie 86.3%. Ook schreef ik bijna ieder jaar een werk voor op de drums (3) en later nog twee werken op marimba, waarop ik deze dan ook telkens mocht uitvoeren op mijn examens en met succes! Na deze wedstrijd en het schrijven van deze werken werd ik verkozen tot talent van het jaar en kreeg ik een AWA (Adriaan Willaert Award), wat beslist één van mijn hoogtepunten is in mijn muzikale carrière in het STAP. Op mijn 15-de kwam ik terecht in een samenspelgroepje met 4 slagwerkers. Dit lag me niet zo en een jaar later mocht ik dan intreden als 5e man bij de slagwerkers van het symfonieorkest o.l.v. Dirk Lievens en slagwerkleraar Björn Denys. Dit is zeker een verreiking geweest op vlak van durven spelen. Verder buiten het STAP ben ik actief in de harmonie, drumband en jeugdharmonie van Hooglede met als hoogtepunt ieder jaar opnieuw de nacht van de punch in de expohallen in Roeselare. Ook heb ik drie jaar privégitaarlessen gevolgd in drums&co en sinds dit jaar ben ik gestart met piano in popcollege.
Wat betekent STAP voor jou? STAP betekent voor mij vooral ontspanning. Ik kan enorm genieten van het spelen van muziek en vooral van het samen musiceren. Het is een uitlaatklep en het geeft me steeds opnieuw terug kracht en voldoening wanneer ik na een optreden een warm applaus krijg van de toeschouwers. Mijn doel bij een optreden is de mensen mee te krijgen in de muziek die je speelt. Ik zou ook graag mijn leraar Willem Coghe willen bedanken. Hij is de persoon die me 9 jaar lang heeft begeleid als leraar slagwerk. Dit is een lange tijd en ik weet van mezelf dat ik niet van de makkelijkste leerlingen ben doordat ik soms nogal laat start met het studeren van een werk, maar ondanks dit alles heeft hij me veel technieken toegereikt en ben ik de slagwerker geworden die ik nu ben. Ik wil hem hiervoor oprecht bedanken voor al zijn geduld en tijd die hij in mij heeft gestoken!
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? Mijn Point final is opgedeeld in 2 delen omdat het ene werk onder begeleiding van het orkest valt. Mijn eerste optreden is tijdens het avondconcert op 11 mei waar ik het drumwerk ‘slapstick’ onder begeleiding van piano zal spelen, geschreven door mijn leraar Willem Coghe. Mijn tweede optreden valt op 25 mei, ook opnieuw tijdens het avondconcert. Het werk die ik dan zal spelen is terug gecomponeerd door Willem genaamd ‘Nevada’. Dit werk is geschreven voor marimba en orkest. Een zeer krachtig, melodieus en toch ook ritmisch prachtstuk!
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Jammer genoeg moet je keuzes maken in het leven en zal ik niet meer verder ingaan op het spelen van muziek. Mijn voorkeur gaat naar mijn studies architectuur die ik volgend jaar zal aanvangen, maar ik zal blijven bezig zijn met muziek door verder mee te spelen in de harmonie van Hooglede en door mijn pianolessen verder te zetten die ik dit jaar startte. Ook als ik de kans heb om in Antwerpen (waar ik ga studeren) iets met muziek te doen zal ik deze kans grijpen indien mogelijk, door bijvoorbeeld in een bandje mee te spelen als drummer of pianist. Wie weet als gitarist… Ik zie wel wat de toekomst me brengt!
Neemt deel aan: Avondconcert - 11 mei Avondconcert - 25 mei
PF Editie: Point Final 19