Alt
Naam: Vandecandelaere
Voornaam: Isabel
In welke studierichting ben je finalist? Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Ik startte op 8 - jarige leeftijd aan de SAMW 'Adriaen Willaert' te Roeselare met notenleerles en vervolgens studeerde ik dwarsfluit bij Dhr. Filip De Blieck. Ik vervolledigde mijn opleiding en studeerde af op achttienjarige leeftijd in de optie instrument. Na een pauze van een zestal jaar breide ik een vervolg met de voortgezette opleiding bij Mevr. Els Dedecker. Hierna volgen vele interessante en muzikaal verrijkende jaren waarbij ik ook piccolo leer. Na een negental jaren onderdompeling in het fluitrepertoire nam ik terug een break om nu terug een tweetal jaren les te volgen, nog steeds bij mijn grote voorbeeld en een pracht van een docent, Els Dedecker.
Wat betekent STAP voor jou? Stap betekent voor mij een veilige, cultureel - sociale verzamelplaats van sympathieke, gedreven mensen die een zekere kunsttak beoefenen, voor mij dan muziek. Het is er leuk vertoeven, in een ongedwongen pedagogische sfeer word je door heel bekwame docenten op weg geholpen om diverse composities te begrijpen, te voelen, ... uit te voeren en te beleven. In Stap voel ik me thuis!
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? Ik speel op vrijdagavond 3 mei om 19 uur 30 en breng samen met pianist Hans Ryckelynck Truckne Blumen van Schubert en na de pauze ga ik de uitdaging aan om 'Concertino' van Cecile Chaminade samen met mijn vrienden van de koninklijke harmonie het Gildemuziek uit te voeren.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Ik wil na mijn afstuderen blijven muziek maken, genieten van samen musiceren en hoop dat ik nog de tijd vind om nieuwe muziek te ontdekken en in te oefenen.
Neemt deel aan: Avondconcert - 3 mei
PF Editie: Point Final 19