Alt
Naam: Haven
Voornaam: Alexandra
In welke studierichting ben je finalist? Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Ik ben gestart met notenleer en piano, maar in het vijfde leerjaar kreeg ik de toneelkriebels te pakken en volgde ik 2 jaar dictie bij Benedicte Crombez in Gits. Hierna kreeg ik 1 jaar voordracht van Astrid Sercu en 2 jaar drama van Siska Viaene. Hierna kreeg ik telkens voordracht van Greet Samyn, repertoire van Karolien Verscheure en toneel van Pskal Petralia. Mijn laatste jaar zal ik eindigen met verteltheater gegeven door Angelo Vercamp, speltheater met Pskal en dramalab met Karolien.
Wat betekent STAP voor jou? Het voelt voor mij als thuis komen. Telkens als er een vakantie is gepasseerd dan begin ik het te missen en ben ik blij als ik mij kan uit leven en dat ik wat creativiteit en energie kwijt kan tijdens de lessen.
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? 14 mei 2019 heb ik mijn Point Final van verteltheater, mijn 2 collega's en ik brengen verschillende gedichten en laten onze creativiteit de vrije loop gedurende de voorstelling. Op 29 mei 2019 breng ik samen met nog 12 andere afstudeerders het toneelstuk Miss Baksel o.l.v. Pskal Petralia.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Ik heb alvast een toneelcursus geboekt die ik zal volgen in Zuid-Frankrijk. Na de grote vakantie zet ik ook de eerste voetstappen in de wereld van de journalistiek en ik hoop dat ik ook nog heel wat concerten enz... zal kunnen presenteren. De toneelwereld en het podium laat ik niet zomaar achter mij. Het is vergroeid met mijn benen!
Neemt deel aan: "Eenpersoonslijf" A Poetry performance Speltheater "Miss Baksel"
PF Editie: Point Final 19