Finaliste_Tom_De_Ketelaere
Naam: De Ketelaere
Voornaam: Tom
In welke studierichting ben je finalist? Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Ik startte met een opleiding Culturele & Muzikale Vorming bij Hilde Dumoulin en dat gedurende 3 jaar. De lessen samenspel en instrument werden gegeven door Nick Vandendriessche, leraar zwaar koper, waarvan ik tot op heden nog altijd les krijg. Nick is een kei in zijn vak! Zijn passie en liefde voor het vak is enorm groot en dankzij hem heb ik heel veel bijgeleerd. Ook het feit dat ik twee keer een provinciale titel heb behaald tijdens de Vlamowedstrijden 'Koper', vicekampioen werd (2e plaats) voor de Belgische titel en met de brassband Leieland drie maal het Belgisch kampioenschap heb kunnen spelen, heb ik aan hem te danken. Nick heeft altijd in mij geloofd, als leraar wist hij altijd goed wat ik aankon en wat niet. Bedankt Nick voor je geduld en de toffe samenwerking, een betere leraar had ik mij niet kunnen wensen!
Wat betekent STAP voor jou? Muziek maken, spelen en samen musiceren.
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? Mijn Point Final gaat door op donderdag 9 mei 2019 in de Kleine Storinghe te Rumbeke. Daar speel ik volgende stukken: 'Fantasy for Tuba and Symphonic Band' van Jan Bosveld samen met de Koninklijke muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele o.l.v. Hans Vuylsteke. 'Three Miniatures' van Bertrand Moren.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Om mijn kennis van blaasmuziek verder te vervolmaken wil ik graag een cursus directie volgen in STAP Roeselare. Muziek is mijn leven !!!
Neemt deel aan: Avondconcert - 9 mei
PF Editie: Point Final 19