Finaliste_Pieternel_Fonteyne
Naam: Fonteyne
Voornaam: Pieternel
In welke studierichting ben je finalist? Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Ik begon als zesjarig meisje met muziekinitiatie bij Gwendoline Vande Langerijt. Na deze twee jaar muziekinitiatie kon ik meteen beginnen met het leren spelen van een instrument. Mijn ouders en broer spelen allebei trompet en omdat ik er zelf ook veel van hou, koos ik voor trompet. Elke woensdagnamiddag ga ik met veel plezier naar de les bij Peter Lejaeghere. Ik volgde ook nog notenleer bij Lies Six, juf Liesl en juf Lut en Muzikale en Culturele Vorming bij Guido Coghe. Vanaf de middelbare graad startte ik ook met samenspel eerst begeleid door Astrid Casteels daarna door Frank Clarysse en als laatst door Bart Swimberghe.
Wat betekent STAP voor jou? Stap is voor mij een plaatst waar ik mijn muzikaal talent kan ontplooien. Het is ook een plek waar iedereen zijn of haar hobby kan uitoefenen en zich kan ontwikkelen tot een echt podiumtalent.
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? Op woensdag 8 mei breng ik 'Lamento et Marcietta' van René Berthelot en 'Finale voor trompet en piano' van P. Steegmans.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? De komende jaren zal ik mij in mijn vrije tijd nog steeds engageren om muziek te maken of te spelen. Ik zal ook nog een gepaste muzikale hobby zoeken die mij hiervoor de voldoening geeft.
Neemt deel aan: Avondconcert - 8 mei
PF Editie: Point Final 19