Finaliste_Joke_Van_Winghem
Naam: Van Winghem
Voornaam: Joke
In welke studierichting ben je finalist? Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Ik startte mijn carrière in de muziekschool met lessen notenleer bij Annemie Vandaele en dictie bij Siska Viaene. Bij Bart Coppé leerde ik tuba spelen. Na 3 jaar schakelde ik over van tuba naar lessen slagwerk bij Bjorn Denys. Mijn traject woord heb ik na 7 jaren stopgezet om mij meer bezig te kunnen houden met muziek. Ik volgde ook nog Muzikale en Culturele Vorming bij Hilde Dumoulin en samenspel bij Willem Coghe, Nick Vandendriessche en Bjorn Denys. Momenteel heb ik de hogere graad van muziek bijna afgerond.
Wat betekent STAP voor jou? STAP is voor mij vrije tijd. Als ik het gebouw binnenkom kan ik zeggen dat ik me er thuis voel.
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? 15 mei 2019 treed ik op met het stuk "Sept Pièces pour percussion et Piano Vol. 4." van Jorand Marcel en Dupin François.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Ik studeer voor leerkracht lager onderwijs en zal op het einde van dit schooljaar ook deze studie afgerond hebben. Ik zal de wereld van muziek en podiumkunsten in mijn klas brengen en de talenten van mijn leerlingen helpen ontplooien.
Neemt deel aan: Avondconcert - 15 mei
PF Editie: Point Final 19