Alt
Naam: Hermans
Voornaam: Valentijn
In welke studierichting ben je finalist? Muziek Ensemble
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Ik startte mijn muzikale carrière aan STAP in het derde leerjaar. Ik begon mijn notenleer bij Marianne Deboutte. Datzelfde jaar kon ik ook beginnen met mijn instrument: hoorn. Ik kreeg hoornles van Frank Clarysse. Na een onderbreking van 2 jaar door verhuis naar het buitenland hervatte ik opnieuw mijn studies aan STAP. Ik volgde 3 jaar AMC bij Hilde Dumoulin. Samenspel volgde ik 2 jaar bij Bart Coppé in het symfonieorkest van de muziekschool. Verder volgde ik nog 3 jaar samenspel bij Koen Coppé in het houtblaaskwintet.
Wat betekent STAP voor jou? STAP is de plaats waar ik mijn passie voor muziek ontdekte. Ik heb hier veel muziek gespeeld en kon me hier volledig focussen op muziek.
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? Op 4 mei breng ik 3 werken: Cyrano de Bergerac van Charles Heylbroeck, Thema und Variationen van Franz Strauß en ten slotte het tweede en derde deel uit het 3e hoornconcerto van Mozart. Voor het laatste werk word ik begeleid door de Koninklijke Stadsharmonie Roeselare o.l.v Ignace vanderschaeghe.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Ik ben zeker dat muziek een belangrijk deel van mijn leven zal blijven. Ik ben lid van de Koninklijke Stadsharmonie Roeselare en ga zeker naar de repetities om zo toch muzikaal actief te blijven.
Neemt deel aan: Avondconcert - 2 mei Koffieconcert - 4 mei
PF Editie: Point Final 19