Finaliste_Laurien_Vrammout
Naam: Vrammout
Voornaam: Laurien
In welke studierichting ben je finalist? Muziek Ensemble
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Toen ik in 3de kleuterklas zat wandelde ik voor het eerst de muziekschool binnen en startte ik met vioolinitiatie bij Mieke Demeurisse. In het 3de leerjaar startte ik met klein orkest onder leiding van Mieke Demeurisse en Annemie Spanjers. Ik volgde ook Muzikale en Culturele Vorming en Samenzang bij Marian Deboutte en Carine Vercaigne. In het 6de leerjaar mocht ik naar het groot orkest onder leiding van directeur Dirk Lievens en Annemie Devos. In het 1ste middelbaar volgde ik nog Muzikale en Culturele Vorming bij Tom Dejonckheere en startte ik met kwartet bij Hilde Rosseel. Naast muziek volgde ik ook dictie in het 5de en het 6de leerjaar bij Shirley Sintobin.
Wat betekent STAP voor jou? Ik groeide voor een stukje op in STAP. Hier ontwikkelde ik mijn muzikale skills en kreeg ik les van leerkrachten die me ontzettend veel hebben geleerd en die ik eeuwig dankbaar zal zijn. Ook kon ik mij hier steeds amuseren, de muziekschool is voor mij een plaats vol mooie herinneringen. STAP zorgde ervoor dat ik mijn talenten vond en mijn emoties door middel van mijn instrument leerde uiten in muziek.
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? Op 10 mei breng ik "The Lark Ascending" van Vaughan Williams. 11 mei vindt het examen van kwartet plaats. Samen met Eva Lievens, Olivia Vantomme en Florian Lievens speel ik "opus 64, no. 5" van Joseph Hayden en "Langsamer Satz" voor strijkkwartet van Anton von Webern. Op 25 mei gaat het examenconcert van orkest door en spelen Olivia Vantomme en ik "Concerto voor twee violen in A minor" van Antonio Vivaldi.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Volgend jaar zal ik waarschijnlijk muziektherapie volgen in LUCA Lemmens in Leuven.
Neemt deel aan: Avondconcert - 10 mei Koffieconcert - 11 mei Avondconcert - 25 mei
PF Editie: Point Final 19