Finaliste_Lies_Breyne
Naam: Breyne
Voornaam: Lies
In welke studierichting ben je finalist? Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Ik zette mijn allereerste muzikale stappen in de academie van Menen. Als kind speelde ik in de Grote Harmonie in Wervik en wat later in de harmonie Onder Ons. Daarnaast speelde ik ook nog in de harmonie Sint Cecilia in Geluwe. Na mijn huwelijk vestigden mijn man en ik ons in Hooglede en kwam ik terecht bij het Gildemuziek van Roeselare. Ik vond het ondertussen tijd om mijn muzikale kennis en hoornspel wat bij te schaven en zo zette ik mijn eerste stappen in STAP. Frank Clarysse werd mijn leerkracht. Hij zorgde ervoor dat ik de hoorn op een andere manier leerde kennen.
Wat betekent STAP voor jou? STAP is voor mij synoniem aan een toffe, stimulerende sfeer, maar ook een plek om andere muzikanten leren kennen en podiumervaring op te doen!
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? Point Final op 3 mei: "Castel Del Monto" van Nino Rota, een werk voor solo hoorn en harmonie (Gildemuziek Roeselare) en "Nocturne" van Reinhold Glière, een stuk voor hoorn en piano.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Vooral verder genieten en plezier beleven aan het muziek maken. En misschien de muzikale microbe doorgeven aan mijn kinderen...
Neemt deel aan: Avondconcert - 3 mei
PF Editie: Point Final 19