Finaliste_Lise_Nijs
Naam: Nijs
Voornaam: Lise
In welke studierichting ben je finalist? Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Eerst volgde ik initiatielessen en notenleer bij Luth Vercruysse. Na notenleer volgde ik 3 jaar Culturele en Muzikale Vorming en 3 jaar Muzikale Vorming bij Guido Coghe. Toen ik 9 jaar was startte ik met klarinet bij Hilde Balcaen. Van haar heb ik veel bijgeleerd. Zij heeft me door de jaren heen zien groeien als muzikante. Verder heb ik ook nog samenspel gevolgd. Eerst onder leiding van Frank Markey en het laatste jaar bij Bart Swimberghe.
Wat betekent STAP voor jou? Samen met anderen een passie voor muziek delen en elk jaar jezelf zien groeien. Door STAP ben ik ook zelfzekerder geworden op een podium. Ook vind ik de vele concertjes leuk en heb ik veel mensen leren kennen! Muziek zal altijd een groot deel van mijn leven blijven.
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? Mijn Point Final gaat door op 11 mei en ik zal "Petit Concert" van Darius Milhaud brengen en nog een 2e stuk op piano.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Dat weet ik nog niet maar ik zou graag verder doen met muziek. Misschien nog een ander instrument leren. Maar mijn passie voor muziek zal altijd blijven!
Neemt deel aan: Aperitiefconcert - 11 mei
PF Editie: Point Final 19