Alt
Naam: Dehullu
Voornaam: Ellen
In welke studierichting ben je finalist? Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Ik ben begonnen met de notenleer bij juf Carine in Koekelare. In het tweede jaar had ik Meester Bernard en mocht ik starten met mijn instrument. Ik koos voor klarinet en kreeg hiervoor les van Hilde Balcaen . Toen ik afgestudeerd was aan de notenleer ging ik over naar amc. Hier kreeg ik les van Tom, ik heb hier enorm veel bijgeleerd en het heeft mijn kijk op muziek echt verruimd. Ook mocht ik toen starten dat zelfde jaar met samenspel. Dit was onder leiding van Geert Deforsche. Door de jaren heen ben ik altijd les blijven volgen bij Hilde en heb ik enorm veel geleerd, ze bracht me haar passie over voor muziek en dit zorgde er voor dat mijn passie ook mee groeide.
Wat betekent STAP voor jou? STAP heeft voor mij een zeer grote rol gespeeld in mijn opvoeding. Ik ben al van kleins af aan geboeid door muziek en toen ik de mogelijkheid kreeg van mijn ouders om dat verder te ontdekken twijfelde ik geen moment. Ik heb tijdens mijn opleiding niet alleen maar mooie momenten gekend, maar ik heb geleerd dat het veel tijd en inspanning vergt om een goed muzikant te worden en heb hierdoor ook veel meer respect gekregen voor beroepsmuzikanten. Ik ben mijn leerkracht van klarinet zeer dankbaar voor alles wat ze me geleerd heeft.
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? Ik heb mijn Point Final op 5 mei. Wat ik zal brengen ligt nog niet 100% vast, er kan hier nog wat aan veranderen.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Ik ga in een orkest spelen en neem het in overweging om nog een tweede instrument te leren.
PF Editie: Point Final 18