Alt
Naam: Decuypere
Voornaam: Floor
In welke studierichting ben je finalist? Muziek Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP, welke vakken je volgde, van wie je les kreeg,…. Ik danste 6 jaar in STAP. Dit deed ik bij verschillende leerkrachten. Ik volgde 10 jaar tromboneles bij Frederik Leroy. Daarnaast volgde ik 6 jaar samenspel bij Luk Neirynck. Ik deed dictie en stroomde hierna door naar drama en voordracht. Drama volgde ik bij Karien Cobbe, voordracht bij Greet Samyn. De laatste 2 (van de 6 jaren) volgde ik voordracht bij Karien Cobbe. Ik volgde ook 1 jaar toneel bij Gino Debeyne. Repertoirestudie deed ik 3 jaar, waarvan 1 jaar bij Gino Debeyne en 2 jaar bij Karolien Verscheure.
Wat betekent STAP voor jou? De geur van de muziekschool, de specifieke zware deuren, de banken, de fietsenstalling, de pupiters... het zijn allemaal dingen die me aan mijn 10-jarige loopbaan in de muziekschool doen denken. Telkens als ik er binnenkwam voelde ik me thuiskomen. Het is/was een plaats waar ik me ten volle kan/kon uitleven.
Wanneer treed je op en wat zal je brengen op Point Final! ? Op dinsdag 24 april heb ik mijn examen trombone met de Harmonie van Lauwe. Ik zal twee werken spelen: Facedown (Sven Van Calster) & The Wizard (Bertrand More). Zaterdag 28 april speel ik mijn examen samenspel. Donderdag 3 mei & vrijdag 4 mei heb ik mijn examen voordracht. We brengen met een 15-tal leerlingen het boek 'Het onhandige kind' van Alexandre Seurat. Een beklijvend verhaal! Tot slot kreeg ik de kans om met mijn trombone mee te spelen op het orgel-examen van Marie-Rose Nsabimana. Tijdens dit examen, dat op maandag 23 april valt, spelen we samen Lullaby for Sanna van Tars Lootens.
Nu je bijna afgestudeerd bent, wat is de volgende stap die je zal nemen in de wereld van de podiumkunsten? Ik zal volgend jaar waarschijnlijk muziekpedagogie volgen in het Lemmens in Leuven. Dus sowieso blijf ik wel nog een tijdje op de planken staan.
PF Editie: Point Final 18